• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Tandenpoetsen op een hoger level

Tandenpoetsen op een hoger level

Kinderen en tandenpoetsen... het blijft een vreemde combinatie. Je kunt eindeloos doorgaan met verhaaltjes vertellen, hardop tellen, zingen of voorlezen, maar soms wil een kind gewoon niet en dan blijft het een drama. Terwijl het juist voor melktanden erg belangrijk is om regelmatig goed te poetsen. Een Amerikaans bedrijf uit San Fransisco wil dit veranderen. En dus komen ze met de 'Grush', oftewel de 'Gaming Tooth Brush'.

Bewegingssensoren

Wat doet dit ding precies? Nou, je kunt ( geheel draadloos) gamen onder het tandenpoetsen. Via bewegingssensoren legt de tandenborstel contact met de smartphone van een kind( of van zijn ouders). Hierop is een app te downloaden, waarop je dan vervolgens een spelletje kunt spelen. Deze zijn speciaal gemaakt op leeftijd( de tandenborstel is bedoeld voor kinderen vanaf drie jaar) en geslacht. Er zijn tot nog toe drie varianten: je kunt inktvissen van je gebit spoelen( door met je tandenborstel te bewegen), muziek maken( ook door de juiste poetsbewegingen) of een giraffe verzorgen( door op de goede manier je tandjes te reinigen).

Ouders kunnen via een andere app bijhouden hoelang hun kinderen gepoetst hebben en hoe goed ze dit doen. Zo kunnen ze hen opbouwende kritiek geven en natuurlijk gepast belonen. Een droom? Het zal je niets verbazen dat beide uitvinders( Yong-Jing Wang en Ethan Daniel Schur) vader zijn van meerdere kinderen. Ongetwijfeld waren ze het gezeur en gejengel helemaal zat.

Daadwerkelijk starten

Tandartsen hebben het nieuws over de nieuwe tandenborstel enthousiast ontvangen. Afgelopen januari kreeg het idee van de Grush  de eerste prijs op een bijeenkomst van Chinese starters en talentjes in Noord Amerika. Via de crowdfundingssite Indiegogo probeert het bedrijf nu voldoende geld bij elkaar te krijgen om de tandenborstel daadwerkelijk te realiseren. Het bedrijf hoopt dat de tandenborstel in oktober operationeel zal zijn. Tot nog toe zijn er namelijk alleen nog maar prototypes beschikbaar.

Mocht je nu wild enthousiast zijn; je kunt je eerste tandenborstel alvast bestellen. Als Grush vijftigduizend Amerikaanse dollars binnen heeft, kan de tandenborstel worden ontwikkeld. Tot nog toe zijn er al verrassend veel bestellingen binnengekomen. Dus hoewel het nog de vraag is of dit product er wel gaat komen, lijkt het er sterk op dat tandenpoetsen voor kinderen er een stuk leuker op gaat worden.