• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Tips voor interdentale reiniging

Tips voor interdentale reiniging

Dentaid heeft de Interprox-ragers slim ontworpen, maar de echte interdentale reiniging moet u uiteindelijk zelf doen. Met deze tips voor interdentale reiniging kunt u er het beste effect uit halen:

  1. Zorg ervoor dat u ragers nooit forceert, want dan kan iets wat als reiniging begint uitdraaien op beschadiging van uw tanden. De plastic coating van de ragers van Dentaid Interprox vangen een heleboel klappen op, toch kan het voorkomen dat een rager écht te groot is voor een bepaalde interdentale ruimte. In dat geval willen we u aanraden een andere maat te gaan gebruiken, om risico te vermijden. Het is sowieso handig om te weten welke maat het beste bij u past. Hiervoor kunt u zich door uw tandarts of mondhygiënist laten adviseren. Ook kunt u een blik werpen op onze matentabel.
  2. Spoel ragers na gebruik af met koud water. Dat zorgt ervoor dat de ragers hygiënisch blijven, want de ragers van Dentaid Interprox gaan lang mee. Zorg er ook voor dat u ragers weggooit als ze hun beste tijd gehad hebben.
  3. Reinig altijd meerdere keren per ruimte, zodat u er zeker van bent dat u alle tandplak heeft verwijdert.
  4. Heeft u last van bloedend tandvlees? Ga vooral door met interdentaal reinigen(anders wordt het misschien erger), maar stop als het pijn doet. De ragers van Dentaid Interprox hebben borstelharen in twee kleuren, zodat u niet alleen tandplak, maar ook bloed kunt zien.
  5. Wilt u ook uw tandvlees en tandglazuur verzorgen, probeer dan eens Interprox Gel. Deze zorgt er daarnaast voor dat de laatste bacteriën worden verwijdert en dat het interdentaal reinigen makkelijker wordt.
  6. Gebruik verschillende soorten ragers voor de verschillende delen van uw gebit. Voor interdentale ruimten vóór in de mond zijn de ragers van Interprox Regular het handigst. Voor ruimtes die verder naar achteren liggen gebruikt u Interprox Plus. De interdentale ruimtes tussen de kiezen en hoektanden helemaal achterin kunt u reinigen met Interprox Access.