• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Tong-Clin Gel om halitose effectief mee tegen te gaan

Tong-Clin Gel om halitose effectief mee tegen te gaan

Tong-Clin Gel is een speciale gel die je kunt aanbrengen op een tongreiniger, net zoals je dat met tandpasta doet op je tandenborstel. Deze gel helpt je om van een slechte adem af te komen, je tong te verzorgen en je een langdurig fris gevoel in je mond te geven. Maar in welke situaties is deze gel handig? Hoe werkt Tong-Clin Gel eigenlijk en wat zit er precies in? En hoe kun je het op de beste manier gebruiken?

Halitose

Eventjes last van een stinkende adem heeft iedereen wel eens, maar sommige mensen hebben een permanent slechte adem. Dit wordt ook wel halitose genoemd, en in tegenstelling tot wat je misschien denkt, hebben best wel veel mensen er last van. Om precies te zijn maar liefst één op de zeven Nederlanders. En jammer genoeg hebben de personen in kwestie het vaak zelf niet eens door. Halitose kan allerlei oorzaken hebben, maar meestal is tandvleesontsteking de belangrijkste. Als je de plak op je tanden te lang laat zitten, houd je namelijk heel veel bacteriën in je mond. Deze maken niet alleen de kans op gaatjes en andere ziektes groter, maar produceren ook zwavel. Deze zwavel veroorzaakt een permanent slechte adem.

Een tweede belangrijke oorzaak van halitose is de hoeveelheid plak achterop je tong. Als hier veel bacteriën en etensresten zitten, gaan ook deze zwavel produceren, waardoor je een slechte adem krijgt. Daarnaast zijn er andere dingen, zoals een droge mond, bepaalde chemische processen in je bloed of ontstekingen in je keel- of neusholte, die soms de oorzaak van halitose zijn. Sommige mensen denken dat ook je voedingspatroon of problemen met je maag een slechte adem kunnen veroorzaken, maar dat is bijna nooit zo. Eigenlijk maakt het ook niet zo heel veel uit waar halitose door veroorzaakt wordt: als je er last van hebt, is dat erg vervelend. En als je er niets aan doet, gaat het niet vanzelf weg. Maar gelukkig is het in bijna alle gevallen te verhelpen.

De formule van Tong-Clin Gel

Wat vaak het advies is om halitose op te lossen, is met een tongschraper de plak van je tong verwijderen. Op die manier gaan de bacteriën weg en wordt er geen zwavel meer geproduceerd, waardoor de slechte adem verdwijnt. Om die tongschraper een handje te helpen, kun je er van tevoren Tong-Clin Gel op smeren, aangezien deze gel helpt om de plak op je tong grondig te verwijderen. Ook verzorgt Tong-Clin Gel je tongslijmvlies en trekt deze het weer glad. Daarnaast werkt deze gel ontsmettend, ontstekingsremmend en verzachtend, en zorgt deze voor een langdurig gevoel van frisheid in je mond. Tong-Clin Gel helpt dus om je tong extra te reinigen en verzorgen, zodat je een slechte adem effectiever kunt aanpakken. Maar hoe werkt dat eigenlijk precies?

Om die vraag te beantwoorden, kijken we naar de actieve ingrediënten in de formule van Tong-Clin Gel. Deze kunnen we opdelen in een aantal categorieën:

  • Natuurlijke ingrediënten, om precies te zijn salie (ontstekingsremmend, antibacterieel, virusremmend en verzorgend), goudsbloem (bestrijdt microben, ontstekingsremmend, helpt met het herstellen van slijmvliezen) en kamille (ontstekingsremmend en antibacterieel). Dankzij deze dingen heeft Tong-Clin Gel een sterk antibacteriële werking, waardoor deze plak heel effectief verwijdert. Bovendien herstelt en verzorgt deze gel hierdoor je tongslijmvlies.
  • Reinigende ingrediënten, namelijk silica (licht schurend, zacht reinigend), menthol (antibacterieel, en het geeft een lekkere smaak) en castorolie (mild reinigend, werkzaam op het oppervlak van je tong). Daarnaast bevat Tong-Clin Gel zinkchloride. Deze stof bindt aan zwaveldeeltjes, waardoor je deze vervolgens weg kunt halen met je tongschraper.
  • Overige ingrediënten, zoals polyaminopropylbiguamide (antibacterieel, herstelt de slijmvliezen), xanthaangum (verzorgend, trekt het tongslijmvlies weer strak) en sorbitol (helpt om vocht vast te houden).

Samengevat bevat Tong-Clin Gel dus ingrediënten die de zwavel op je tong binden, zodat je slechte adem verdwijnt. Andere ingrediënten gaan de plak en bacteriën tegen, zodat er ook niet snel nieuwe zwavel wordt geproduceerd en je frisse adem langere tijd blijft hangen. Daarnaast bevat deze gel ingrediënten die een verzorgende en herstellende werking hebben voor je tong. Tong-Clin Gel is dus een goede ondersteuning voor je tongreiniging, waarmee je snel van halitose afkomt.

Tong-Clin Gel gebruiken

Tong-Clin Gel kun je van tevoren aanbrengen op je tongschraper. Vervolgens reinig je je tong zoals je gewend bent. Het advies is om altijd van achteren naar voren te reinigen, aangezien heen- en weergaan verwondingen kan opleveren. Als je je tong gereinigd hebt, moet je de Tong-Clin Gel ongeveer een minuut laten inwerken. Vervolgens spoel je je mond. Als je het frisse gevoel in je mond nog iets langer vast wilt houden, kun je nog een beetje Tong-Clin Gel aanbrengen op je tong. Je adem blijft dan langer fris.

Net zoals je tandpasta aanbrengt op je tandenborstel, kun je Tong-Clin Gel aanbrengen op je tongreiniger. Op die manier ben je sneller van een slechte adem af, want dat is best een groot probleem. En helaas gaat het niet vanzelf weg. Maar als je elke dag je tongschraper gebruikt, is het bijna altijd wel te verhelpen. En met Tong-Clin Gel kom je niet alleen effectief van je slechte adem af, maar verzorg je ook je tong en krijg je een langdurig fris gevoel in je mond. Dat komt door de bijzondere formule, met ingrediënten die goed op elkaar zijn afgestemd. Zo is dit een goede ondersteuning voor het reinigen van je tong, waarmee halitose snel is opgelost.