• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Tussen het tandenpoetsen door

Tussen het tandenpoetsen door

Het overgrote deel van de Nederlanders poetst twee keer per dag zijn tanden, en dan meestal aan het begin en aan het einde van de dag. Daar is niets mis mee, maar er zijn situaties waarin je tussendoor ook graag iets aan je gebit wilt doen. Als je een droge mond hebt, bijvoorbeeld, kan het zijn dat je midden op de dag ook graag even iets doet om dat minder erg te maken. Of stel dat je halitose hebt, dan is het fijn om te zorgen dat je de hele dag fris ruikt. Of misschien wil je gewoon graag de etensresten tussen je tanden vandaan halen als je net hebt geluncht. Jammer genoeg zijn lang niet alle mondverzorgingsproducten even makkelijk mee te nemen. Gelukkig is er een aantal dat wel praktisch is.

In drie minuten opgelost

Eén van de dingen waarvan de kans groot is dat je die midden op de dag nodig hebt, is mondspoelmiddel. Meestal zit dit echter in grote flessen, die je nou niet bepaald makkelijk in je tas krijgt. Kleinere flesjes zijn nog altijd relatief zwaar, en als ze opengaan, wordt gelijk alles wat je bij je hebt doorweekt. Gelukkig is er een praktische oplossing, namelijk Mira Clean Mondspoeltabletten. Deze zuigtabletten lossen in drie minuten op in je mond. Ze hebben een verfrissende, verkoelende en desinfecterende werking. Ook reinigen ze je gebit en helpen ze om tandvleesontsteking te voorkomen. Ze zijn er in twee smaken: mint (groen) en thymol (roze).

Een ander praktisch alternatief voor mondspoelmiddel is Dentaid Xeros Spray. Deze spray verlicht de klachten bij een droge mond en werkt verzorgend en hydraterend. Het stimuleert de speekselproductie en helpt dankzij de toegevoegde xylitol om gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Daarnaast versterkt deze spray je tandglazuur en voorkomt deze een slechte adem. Dentaid Xeros Spray is alcoholvrij en heeft een lekker frisse appelsmaak. En je stopt hem zo in je tas: een flesje bevat maar vijftien mL.

Tussen je tanden

Als je na de lunch snel even de etensresten tussen je tanden wilt verwijderen, kunnen TePe EasyPicks erg handig zijn. Dit zijn rubberen ragers met een sterke, maar flexibele kern. Ze zijn daardoor comfortabel en effectief, maar breken niet af tijdens het reinigen. Dankzij het anti-sliphandvat kun je je gebit makkelijk gelijkmatig schoonmaken. TePe EasyPicks zijn ontworpen in Zweden, in samenwerking met tandheelkundige professionals. Ze zijn er in twee maten: M/L (turkoois) en XS/S (oranje). En dankzij het handige meneemdoosje kun je ze overal mee naartoe nemen.

Een andere optie: GUM Soft Picks. Ook dit zijn rubberen ragertjes, die zacht en flexibel zijn. Ze masseren je tandvlees, waardoor de doorbloeding gestimuleerd wordt. Dat maakt je tandvlees gezonder en sterker. De toegevoegde fluoride zorgt ervoor dat je gebit extra gereinigd wordt en versterkt je tanden. Bovendien zit in een pakje GUM Soft Picks altijd een handig reisetui, waardoor je ze makkelijk mee kunt nemen. Ze zijn er in drie maten: Regular, Large en Extra Large.

Kauwgom

Een andere simpele manier om door de dag heen iets aan je gebit te doen, is door speciale kauwgom te gebruiken. Ook dit is makkelijk mee te nemen, en er zijn soorten die erg goed voor je tanden zijn. Een mooi voorbeeld is Xylitol Kauwgom. Deze kauwgom vermindert tandplakvorming en heeft een remmende werking op bacteriën. Daardoor wordt de kans op tandverkalking, gaatjes en andere problemen kleiner. Doordat deze kauwgom geen andere zoetstoffen bevat dan xylitol, wordt daarnaast je speekselproductie gestimuleerd en je tandglazuur versterkt. Deze kauwgom is er in verschillende smaken, namelijk mint, kaneel, vruchten, cranberry en groene thee.

Als je door de dag heen nog iets voor je gebit wilt doen,  is dat dus helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Want of je nu last hebt van een droge mond, graag een frisse adem wilt, de etensresten tussen je tanden wilt verwijderen of gewoon net iets extra’s voor je mondhygiëne wilt doen, er is altijd wel een praktische optie voor tussen het tandenpoetsen door.