• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Vaker je tanden poetsen in september

Vaker je tanden poetsen in september

Uit onderzoek is gebleken dat 64% van de Nederlanders goede voornemens maakt in januari. Dat zijn vooral jongere mensen, oudere geloven er niet meer zo in. En dat is geen wonder. Goede voornemens zijn namelijk ontzettend moeilijk vol te houden. Van alle mensen die eraan beginnen, houdt 32% het vol. De rest haakt af. Er wordt wel beweerd dat januari gewoon niet de tijd is om aan goede voornemens te beginnen. Dat kun je beter in september doen.

"Daar heb ik toch geen zin in?"

Als je de mensen die afhaken vraagt wáárom ze dan afhaken, krijg je globaal gezien de volgende antwoorden:

  • er is geen resultaat te zien, of het duurt te lang voordat dat wel zo is. 28% van de voornemers haakt om deze reden af.
  • de voornemer heeft er geen zin meer in. 23% van de mensen besluit om deze reden om maar weer gewoon op de oude manier verder te gaan.
  • 28% begint er niet eens aan.

Van alle mensen met goede voornemens geeft 50% aan dat ze denken dat het makkelijker zou zijn als ze hulp zouden krijgen. Echter die hulp is nogal moeilijk te vinden. Moet je dan naar een coach? Of naar een familielid? Of zo'n speciale app installeren die je waarschuwt als je iets eet met teveel calorieën erin, als je toch niet vaak genoeg sport of als je toch weer een plastic verpakking koopt terwijl dat eigenlijk heel slecht is voor het milieu.

September

Psychologen beweren dat het onverstandig is om goede voornemens uitgerekend in januari te maken. Er is dan net een hele feestmaand geweest, waarin je juist je principes een beetje losgelaten hebt. Het is donker en koud buiten, wat niet echt motiverend werkt. En de eerste dag van het nieuwe jaar ben je natuurlijk nog moe en chagrijnig van Oud en Nieuw, wat niet echt de beste stemming is om aan iets nieuws te beginnen.

September is dan een veel beter idee. Dat is de tijd dat je uitgerust bent in de zomer en met de warme zon nog in de buut aan het nieuwe jaar begint. De scholen startten, de bedrijven beginnen weer, alles gaat weer van start en (bijna) iedereen heeft er weer zin in. Goede voornemens, aldus deze experts, moet je dan ook in september maken. Dan heb je veel meer kans dat je je er ook echt aan kunt houden. Wat ook helpt, maar dan meer in het algemeen: je voornemens duidelijk formuleren. Niet zoiets als 'meer bewegen', maar meer iets als 'elke week vier uur atletieken'.

2x2

Dan is het nu dus de tijd om aan goede voornemens te gaan beginnen! En wat is een beter voornemen dan een mooier en schoner gebit te willen krijgen?

Concreet zou je dit voornemen kunnen opdelen in de volgende tips:

  • 2 keer per dag 2 minuten tandenpoetsen, en dan het liefst met een fluoridetandpasta want die werken het beste
  • elke dag interdentaal reinigen, en dan het liefst met een rager of met soft picks. Natuurlijk kan flossen of stoken ook altijd nog.
  • elk halfjaar naar de tandarts blijven gaan en braaf de controles ondergaan.
  • maximaal vier tussendoortjes per dag eten, waaronder maximaal twee keer zuur fruit, en minder frisdrank en andere zure dranken drinken

Natuurlijk is ook dit alleen goed vol te houden als je er voldoende hulp bij hebt. Dan gaat het natuurlijk over je tandarts, maar ook over handige dingen als GUM Soft Picks of TePe Interdentale Ragers. Daarmee heb je binnen de kortste keren een schoner en mooier gebit. En dit is echt de beste tijd om daarmee te beginnen.