• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Vitis Gezond Tandvlees; de nieuwe Vitis Gingival

Vitis Gezond Tandvlees; de nieuwe Vitis Gingival

Vitis Gingival Tandpasta en Vitis Gingival Mondspoeling zijn veelgebruikte producten om een schone mond en een gezond tandvlees mee te krijgen. Ze bestaan al best lang en helpen om je tanden en tandvlees gezonder te maken. Maar ze worden nu niet meer geproduceerd; ze gaan verdwijnen. Ze worden vervangen door Vitis Gezond Tandvlees, een nieuwe lijn die afgelopen zomer op de markt gekomen is. Net als bij Vitis Gingival zijn er een tandpasta en een mondspoelmiddel. Maar wat is er precies veranderd in de formule? Hoe werken de nieuwe producten? En wanneer is Vitis Gezond Tandvlees iets voor jou?

De nieuwe formule

Net als bij Vitis Gingival is de formule van Vitis Gezond Tandvlees erop gericht om tandvleesproblemen te voorkomen. Daarvoor is het belangrijk dat de producten van Vitis Gezond Tandvlees elke dag gebruikt kunnen worden. Wat er dus in elk geval niet in de nieuwe formule zit, is chloorhexidine(CHX). Deze stof wordt vaak toegevoegd aan tandpasta’s voor mensen die tandheelkundige behandelingen ondergaan. CHX heeft een heel sterk antibacteriële werking, maar is niet geschikt om lang te gebruiken. De formule van Vitis Gezond Tandvlees is dit wel, doordat de producten in deze lijn geen CHX bevatten, zoals bijvoorbeeld Perio-Aid Tandpasta. Zowel de tandpasta als het mondspoelmiddel kun je gewoon twee keer per dag gebruiken, zo lang als je maar wilt. Dan helpen ze om tandvleesproblemen te voorkomen, of om de kans kleiner te maken dat ze terugkeren als de behandeling achter de rug is. Dat komt door alle stoffen die wél in de nieuwe formule zitten.

Na een aantal jaar onderzoek is de oude formule van Vitis Gingival verbeterd, en hebben we nu de nieuwe formule voor Vitis Gezond Tandvlees. Het belangrijkste bestanddeel daarvan is fluoride, wat helpt om gaatjes te voorkomen. Daarnaast bevat de formule van Vitis Gezond Tandvlees cetylpyridiumchloride (CPC) en zinklactaat, twee stoffen die de werking van fluoride versterken. Op die manier wordt er dus nog meer plak verwijderd. Verder bevat deze nieuwe formule provitamine B5 en permethol om de weerstand van het tandvlees te verhogen. Al deze stoffen bij elkaar vormen de basis van de werking van Vitis Gezond Tandvlees. Het ziet eruit als een logische, goede formule. Maar wat betekent dit nu precies voor je gebit? Wat doen Vitis Gezond Tandvlees Tandpasta en Vitis Gezond Tandvlees Mondspoelmiddel?

Vitis Gezond Tandvlees Tandpasta en Vitis Gezond Tandvlees Mondspoelmiddel

Vitis Gezond Tandvlees Tandpasta helpt om tandvleesproblemen te voorkomen. Maar zoals de naam al aangeeft doet deze tandpasta veel meer voor je tandvlees: Vitis Gezond Tandvlees Tandpasta verzorgt en versterkt je tandvlees namelijk ook. Daarnaast zorgt deze tandpasta ervoor dat je tandvlees zich weer mooi straktrekt om je tanden. Vitis Gezond Tandvlees Tandpasta maakt bloedend of geïrriteerd tandvlees weer helemaal gezond. Naast deze voordelen voor je tandvlees, helpt Vitis Gezond Tandvlees Tandpasta ook nog eens om plak te bestrijden. Daardoor voorkomt deze tandpasta gaatjes en maakt deze je gebit gezonder. Bovendien heeft Vitis Gezond Tandvlees Tandpasta een lekkere smaak en is hij geschikt voor dagelijks gebruik. Deze tandpasta kan je helpen om tandvleesproblemen te voorkomen, maar ook om te zorgen dat je gebit beter geneest als je tandvleesproblemen hebt gehad en er net voor behandeld bent. In dat laatste geval voorkomt Vitis Gezond Tandvlees Tandpasta dat de problemen weer terugkomen.

Het andere product van Vitis Gezond Tandvlees is Vitis Gezond Tandvlees Mondspoelmiddel. Vitis Gezond Tandvlees Mondspoelmiddel versterkt en verzorgt je tandvlees, zodat het beter opgewassen is tegen problemen. Dit mondspoelmiddel helpt net als de tandpasta om tandvleesproblemen te voorkomen en je tandvlees strakker, sterker en gezonder te maken. Maar dankzij de wat hogere dosis fluoride en de CPC en zinklactaat helpt dit mondspoelmiddel ook nog eens heel goed tegen plak. Daardoor voorkomt dit mondspoelmiddel gaatjes, tandbederf en ontstoken tandvlees. Daarnaast is het mondspoelmiddel alcoholvrij, zodat het geen irritaties veroorzaakt. Verder is de pH-waarde relatief hoog, namelijk hoger dan 5,8. Dat betekent dat dit mondspoelmiddel niet zo heel zuur is. De pH-waarde van iets geeft namelijk de zuurgraad aan, waarbij water neutraal is, met een pH van 7,0. Zure dingen krijgen een lagere waarde, zoals bijvoorbeeld citroenzuur, met een pH van ongeveer 3,3, Basische (sterk niet-zure) dingen krijgen juist een hogere waarde; de meeste schoonmaakmiddelen hebben bijvoorbeeld een pH van rond de 9,0. De relatief hoge pH-waarde van Vitis Gezond Tandvlees Mondspoelmiddel geeft dus aan dat dit mondspoelmiddel niet zo heel zuur is, waardoor het je tandvlees en tandglazuur niet beschadigt. Daardoor is dit mondspoelmiddel veilig om dagelijks te gebruiken. Het geeft een extra verzorging aan je tandvlees en tanden en heeft bovendien een heerlijk frisse smaak.

Wanneer is Vitis Gezond Tandvlees iets voor jou?

Zoals gezegd bevat de nieuwe formule van Vitis Gezond Tandvlees geen CHX. Dat betekent dat de producten in deze lijn niet zo geschikt zijn voor mensen die middenin een zware tandheelkundige behandeling zitten. In dat geval heb je namelijk veel meer aan dingen waar wél CHX inzit. Maar CHX is niet zo praktisch om lange tijd te gebruiken. Het heeft een aantal vervelende bijwerkingen en daarnaast is het vaak na een tijdje niet meer nodig om je gebit zo intensief te verzorgen. De producten van Vitis Gezond Tandvlees zijn daarom veel handiger om te gebruiken als je tandvleesproblemen wilt voorkomen. Ze verzorgen en versterken je tandvlees en je tanden, voorkomen allerlei problemen en kunnen dagelijks gebruikt worden. Zo houd je je gebit gezond.

Daarom wordt Vitis Gezond Tandvlees aanbevolen aan mensen met een verminderde weerstand, die een hoger risico lopen op gebitsproblemen, zoals bijvoorbeeld:

  • Mensen die roken
  • Diabetici
  • Zwangere vrouwen
  • Mensen met veel last van stress of om een andere reden minder weerstand
  • Wat oudere mensen
  • Mensen met veel plakopbouw
  • Mensen die last hebben van een droge mond

Maar ook als je net een behandeling hebt ondergaan en wilt voorkomen dat de problemen terugkomen, is Vitis Gezond Tandvlees iets voor jou. Het mondspoelmiddel en de tandpasta houden de weerstand van je gebit namelijk goed op peil, zodat het gezond en sterk blijft.

Vitis Gezond Tandvlees

De producten van Vitis Gingival zijn nu nog sporadisch verkrijgbaar, maar zullen binnenkort helemaal verdwenen zijn. De formule is verbeterd, en nu zijn er Vitis Gezond Tandvlees Tandpasta en Vitis Gezond Tandvlees Mondspoelmiddel. Deze producten helpen om je tandvlees te verzorgen en versterken, plak te bestrijden en je gebit te beschermen. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik, om problemen mee te voorkomen of om na een behandeling te zorgen dat ze niet terugkeren. Op die manier krijg je sterk en gezond tandvlees, en houd je dat ook zo.