• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Vitis Gingival Tandpasta

Vitis Gingival Tandpasta

Tandvleesproblemen kunnen ontstaan als je niet goed op de gezondheid van je gebit let. Maar er zijn ook een heleboel andere situaties waarin de conditie van je tandvlees ineens achteruit kan gaan. In dat geval heeft je gebit wat extra steun nodig. Anders kun je namelijk last krijgen van ziektes als parodontitis of gingivitis, of van tanderosie. Gelukkig zijn er zat manieren om je gebit extra te ondersteunen als dat nodig is. Zo heb je bijvoorbeeld Vitis Gingival Tandpasta. Deze tandpasta helpt in lastige situaties om te voorkomen dat je tandvleesproblemen krijgt, maar bijvoorbeeld ook om terugval te voorkomen als je tandvleesproblemen hebt gehad. Maar over wat voor soort situaties hebben we het dan precies? En waarom zou deze tandpasta je dan helpen?

Minder mooi tandvlees

Natuurlijk gaat je tandvlees achteruit als je niet vaak genoeg je tanden poetst, of te weinig aan interdentale reiniging doet. Maar veel oorzaken van achteruitgang van je tandvlees liggen ook buiten je bereik. Als je bijvoorbeeld ziek bent of langdurig veel stress hebt, is dit ook slecht voor je tandvlees. Eigenlijk geldt dit voor alle situaties waarin je weerstand tijdelijk afneemt. En als je last hebt van een droge mond, moet je ook opletten. Speeksel helpt je tandvlees namelijk om te herstellen. Als er dus minder speeksel is, betekent dit dat je gebit kwetsbaarder wordt. Ook rokers en zwangere vrouwen lopen meer kans op tandvleesproblemen. En de helft van de mensen boven de vijftig krijgt er last van. Wie net een behandeling heeft gehad voor tandvleesproblemen is – ironisch genoeg – ook erg kwetsbaar in de periode kort daarna. Dan is het belangrijk om goed voor je gebit te zorgen, anders heb je kans dat de problemen gewoon weer terugkomen.

Eigenlijk alle 'problemen' waar het hier over gaat, beginnen bij ontstoken tandvlees. Als je tandvlees ontstoken is, hebben tandartsen het over het algemeen over 'gingivitis'. Als dit doorzet, kan het overgaan in wat 'parodontitis' heet. Dat betekent dat je ernstig ontstoken tandvlees hebt. De ontsteking kan dan in het ergste geval zelfs je kaakbot aantasten. Je zou er tanden of kiezen door kunnen kwijtraken (maar in de meeste gevallen komt het gelukkig zo ver niet). Ook andere tandvleesproblemen beginnen met ontstoken tandvlees. En of je tandvlees ontstoken raakt, is dus afhankelijk van je mondhygiëne, maar ook van alle situaties die in de vorige alinea zijn genoemd.

Gelukkig kun je het zien als je tandvlees achteruitgaat. Als je veel plak in je mond hebt, en je tandvlees bloedt regelmatig en is geïrriteerd, dan is de kans groot dat je bijna tandvleesontsteking te pakken hebt. Als je tandvlees rood en gezwollen is, is dit al het eerste symptoom van gingivitis. Gezond tandvlees is roze, zit strak om je tanden heen en bloedt niet als je eet of je tanden poetst. Dus zit je in één van de bovengenoemde situaties en ziet je tandvlees er niet zo gezond meer uit? Dan is je tandvlees uit conditie en wordt het tijd om iets extra's voor je gebit te gaan doen. Dat kan bijvoorbeeld met Vitis Gingival. Deze tandpasta is zelfs speciaal gemaakt om in dit soort lastige situaties tandvleesproblemen te voorkomen.

Vitis Gingival Tandpasta: versterkt je tandvlees

Vitis Gingival is een tandpasta die je twee keer per dag kunt gebruiken. Hij bevat fluoride, wat helpt om gaatjes te voorkomen. Ook bevat deze tandpasta CPC (cetylpyridinium) en zinklactaat, twee stoffen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze de hoeveelheid plak in je mond drastisch laten afnemen en infecties helpen voorkomen. Op die manier voorkomt Vitis Gingival dat plak je tandvlees aan kan tasten, of dat er gaatjes veroorzaakt kunnen worden door eventuele infecties. Daardoor krijgt je tandvlees meer kans om zich te herstellen. Verder versterkt en verzorgt Vitis Gingival je tandvlees, zodat de conditie ervan weer snel beter wordt en eventuele ontstekingen al gauw weer verdwenen zijn. Je tandvlees kan dan al snel wel weer een stootje hebben. Lastige tandziektes krijgen dus veel minder kans om toe te slaan. Zo kan Vitis Gingival helpen om tandvleesproblemen te voorkomen als je gebit even kwetsbaar is.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Perio-Aid, bevat Vitis Gingival geen CHX. Ook zit er geen alcohol in. Daardoor is deze tandpasta mild in je mond en prettig om te gebruiken. Ook veroorzaakt deze tandpasta daardoor geen vreemde verkleuringen, zoals bij tandpasta's met CHX vaak wel het geval is. Ook is de pH-waarde hoog voor een tandpasta. Deze waarde zegt iets over hoe zuur deze tandpasta is. En dat valt dus wel mee. Deze tandpasta is ongeveer net zo zuur als water. Vitis Gingival draagt op die manier niet bij aan tanderosie. Ook heeft deze tandpasta een lekkere smaak. Je kunt hem dus lange tijd op een prettige manier gebruiken om je tandvlees gezond te houden.

Minder weerstand, gezond tandvlees

In veel gevallen is je tandvlees gezond houden niet zo moeilijk. Het is simpelweg een kwestie van vaak genoeg poetsen, elke dag GUM Soft Picks gebruiken en zorgen dat je de tandarts vaak genoeg ziet. Maar soms kan het achteruitgaan om redenen waar je zelf amper grip op hebt. Een heleboel situaties kunnen de conditie van je tandvlees dramatisch verminderen. In dat geval is het belangrijk om je gebit de extra steun te geven die het nodig heeft. Dat kan bijvoorbeeld met Vitis Gingival. Deze tandpasta voorkomt gaatjes en infecties, versterkt en verzorgt je tandvlees, bevat geen scherpe stoffen en draagt niet bij aan tanderosie. En dankzij de lekkere smaak is hij erg fijn om twee keer per dag te gebruiken. Zo worden tandvleesproblemen voorkomen, en houd je – hoewel je weerstand misschien minder is – je tandvlees mooi en gezond.