• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Vitis Orthodontic

Vitis Orthodontic

Als je een beugel hebt, moet je dan eigenlijk ook een speciale tandpasta of een speciaal mondspoelmiddel hebben? Je zou je kunnen afvragen wat zo’n tandpasta dan precies toevoegt. Want wat verandert er aan tandenpoetsen als je een beugel hebt?

Kinderen krijgen een beugel als hun tanden naar voren staan of slecht op elkaar passen. Het is even twee of drie jaar afzien, maar daarna staat hun gebit weer mooi recht. Dat is goed, want op die manier kunnen kinderen niet alleen beter kauwen, maar ziet hun gebit er ook nog eens mooier uit. Ook tandenpoetsen wordt makkelijker als je weer een recht gebit hebt. Alleen op het moment dat je de beugel of andere vaste apparatuur nog in je mond hebt, is het een ander verhaal. Dan wordt het reinigen van je gebit namelijk juist moeilijker. Om al die slotjes en draadjes heen poetsen is namelijk niet simpel. En die slotjes en draadjes zelf moeten natuurlijk ook schoon worden…

Als je niet oppast, heeft dit geen fijne gevolgen. Mensen met een beugel krijgen makkelijker gaatjes. Ook hebben ze sneller last van bloedend en geïrriteerd tandvlees. Daarnaast krijgen ze makkelijker een slechte adem. Overstappen op een speciale tandpasta kan dus zeker helpen om dit soort problemen te voorkomen. Een goede optie is Vitis Orthodontic Tandpasta, dat meestal wordt aanbevolen in combinatie met Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel. Maar wat doen deze producten precies? En hoe kunnen ze helpen om de poetsproblemen bij mensen met beugels op te lossen?

Formule

Vitis Orthodontic is een lijn van Dentaid, die wordt aanbevolen aan kinderen en volwassenen met beugels of andere vaste apparatuur in hun mond. Het kan trouwens ook helpen bij mensen die heel gevoelig zijn voor aften of andere mondzweertjes. De lijn bestaat uit een tandpasta (Vitis Orthodontic Tandpasta) en een mondspoelmiddel (Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel), die beide werken volgens dezelfde formule. Heel kort samengevat zijn de actieve bestanddelen:

  • CPC (mooie afkorting van het minder mooie ‘cetylpyridiniumchloride’); een stofje dat helpt om de opbouw van tandplak te voorkomen.
  • Fluoride; beschermt het tandglazuur. In de producten van Vitis Orthodontic zit 1450 ppm fluoride-ionen; de maximaal aanbevolen hoeveelheid.
  • Aloe Vera; verzorgt je tanden en tandvlees nog eens extra.
  • Allantoïne; staat erom bekend dat het celdeling stimuleert en daardoor beschadigd weefsel prikkelt om weer nieuw weefsel te vormen. Zo helpt het bijvoorbeeld om te zorgen dat bloedend of geïrriteerd tandvlees weer gezond wordt.

De vraag is nu natuurlijk nog wat voor effect de combinatie van deze dingen heeft op je gebit. Helpt het echt om je tanden beter schoon te krijgen als het lastiger wordt om goed te poetsen vanwege orthodontische apparatuur? Om deze vraag te beantwoorden, kijken we eerst wat Vitis Orthodontic Tandpasta en Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel precies doen.

Vitis Orthodontic Tandpasta

Zoals gezegd bestaat de lijn van Vitis Orthodontic uit een tandpasta en een mondspoelmiddel. Vitis Orthodontic Tandpasta, is twee keer per dag te gebruiken, in plaats van een gewone tandpasta. Hij is ook geschikt om langdurig te gebruiken. Deze tandpasta heeft een prettige structuur, waardoor hij makkelijk tussen de apparatuur door bij je gebit komt. Vitis Orthodontic Tandpasta beschermt je tanden tegen gaatjes en voorkomt de vorming van plak. Bovendien versterkt deze tandpasta je tandglazuur. Daardoor wordt je gebit sterker gemaakt, waardoor het beter bestand is tegen problemen. Maar Vitis Orthodontic Tandpasta doet nog meer. Deze tandpasta voorkomt een slechte adem en verzorgt de zachte weefsels in je mond. Ook verlicht Vitis Orthodontic Tandpasta de pijn bij irritaties veroorzaakt door de apparatuur in je mond. Op die manier blijft je tandvlees sterk en gezond. Dankzij de lekkere appel-mintsmaak, is het voor kinderen niet zo moeilijk om met deze tandpasta te blijven poetsen.

Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel

Als je je tanden nog een beetje extra wilt beschermen, kun je ervoor kiezen om ook Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel te gaan gebruiken. Dit mondspoelmiddel versterkt je tandglazuur en houdt je tandvlees gezond. Op die manier maakt het je hele gebit sterker. Maar het heeft ook een beschermende werking. Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel beschermt het je gebit bijvoorbeeld tegen tanderosie. Bovendien remt dit mondspoelmiddel de vorming van tandplak en voorkomt het een slechte adem. Daarnaast beschermt het je tandvlees tegen schaafwonden, die veroorzaakt kunnen worden door de apparatuur in je mond. Ook helpt Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel om deze apparatuur schoon te houden, wat ontstekingen voorkomt. Dit mondspoelmiddel is alcoholvrij en heeft dezelfde lekkere appel-mintsmaak als de tandpasta. Het heeft een pH-waarde (zuurgraad) van 6.2, wat betekent dat dit mondspoelmiddel niet zo zuur is en je gebit dus niet beschadigt. Je kunt Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel twee keer per dag gebruiken: spoel dan dertig seconden met ongeveer 15 mL. Het is verstandig om na het spoelen een kwartier niets te eten of drinken.

De beste bescherming bij een beugel

Als je een beugel hebt, wordt het een stuk lastiger om netjes te poetsen. Maar Vitis Orthodontic Tandpasta komt dankzij de prettige structuur makkelijk tussen de slotjes, en helpt vervolgens om gaatjes en plakvorming te voorkomen. Ook helpt deze tandpasta om je tandvlees te verzorgen, zodat je geen kans loopt op geïrriteerd of bloedend tandvlees. Verder versterkt Vitis Orthodontic Tandpasta je tandglazuur en voorkomt het een slechte adem. Als de apparatuur pijn doet, wordt deze pijn door Vitis Orthodontic Tandpasta verlicht. Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel beschermt je gebit zelfs tegen schaafwonden die door de apparatuur veroorzaakt kunnen worden. Ook houdt dit mondspoelmiddel je tandvlees extra goed in conditie en helpt het om de apparatuur in je mond schoon te houden, wat ontstekingen voorkomt. Op die manier gaat je gebit er niet op achteruit als je een beugel krijgt, maar heb je na een paar jaar tanden die niet alleen recht, maar ook nog eens mooi en gezond zijn.