• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Vitis Whitening Tandpasta

Vitis Whitening Tandpasta

De meeste whitening-tandpasta’s werken dankzij schurende middelen. Omdat deze tandpasta’s namelijk geen peroxide of andere zware bleekmiddelen bevatten, proberen ze je tanden op een andere manier witter te maken. Dat gebeurt meestal door simpelweg de natuurlijke witheid van je tanden weer naar boven te halen. Op je tanden zit namelijk een bepaalde aanslag, die veroorzaakt wordt door koffie, roken, wijn en thee. Als deze aanslag weg is, worden je tanden weer witter. Vandaar de schurende middelen: de aanslaglaag moet worden losgemaakt, zodat je hem vervolgens weg kunt poetsen. Dat klinkt op zich slim. Maar het kan ook anders. Zo is Vitis Whitening Tandpasta een tandpasta zonder schurende deeltjes en peroxiden. En tóch maakt hij je tanden witter. Sterker nog: deze tandpasta helpt tegen gevoelige tanden, herstelt je tandglazuur en beschermt tegen gaatjes. En als je twee keer per dag poetst, kun je na tien dagen al zien dat je tanden witter worden. Hoe kan dat?

Nanodeeltjes

Het geheim zit hem in het gebruik van nanodeeltjes: hele kleine deeltjes dus(één nanometer is ongeveer een miljardste meter. Het Griekse woord ‘nano’ betekent dan ook ‘dwerg’). Meer specifiek hebben we het hier over hydroxyapatiet-nanodeeltjes. Deze klinkt misschien wat wazig, alsof het één of andere mysterieuze chemische stof is. Maar eigenlijk is hydroxyapatiet helemaal niet zo vreemd. Sterker nog, we bestaan allemaal voor een aardig deel uit hydroxyapatiet. In kristalvorm is deze stof namelijk verantwoordelijk voor 70% van het gewicht van je botten en 96% van het gewicht van je tanden. Eigenlijk is het dus een natuurlijke stof. Dat is de reden dat de nanodeeltjes ervan zo goed met je gebit kunnen reageren.

Het werd jaren geleden al door Chinese onderzoekers aangetoond dat hydroxyapatiet-nanodeeltjes helpen om bepaalde oppervlakken te repareren en zelfs versterken. Deze deeltjes vormen namelijk makkelijke en hechte laag, die oneffenheden weer glad maakt en de hardheid en sterkte van het oppervlak vergroot. Toen de bijbehorende paper werd gepubliceerd in het Journal of Materials Chemistry stond er al in de conclusie dat dit belangrijke toepassingen in de tandheelkunde zou kunnen hebben. Een paar jaar later is dit dan ook zo. Dentaid heeft de onderzoeken rondom deze nanodeeltjes op een slimme manier naar de praktijk gehaald. Ze weten de deeltjes namelijk zo in te zetten dat deze niet alleen je tanden witter maken, maar ook nog eens helpen om gevoelige tanden te voorkomen.

Slimme toepassing

Om precies te begrijpen hoe dit werkt, moet je even weten wat gevoelige tanden ook alweer zijn. Gevoelige tanden worden namelijk veroorzaakt doordat je tandvlees zich terugtrekt. Daardoor komen de uiteinden van je zenuwen bloot te liggen. Vervolgens kunnen dingen als wind, hete thee en koffie die zenuwuiteinden prikkelen, wat pijn veroorzaakt. De uiteinden van je zenuwen zijn ongelooflijk dun, dus in feite zijn het microscopisch kleine openingen die al deze ellende veroorzaken. Een microscopisch kleine oplossing is dan misschien ook wel geen gek idee. De hydroxyapatiet-nanodeeltjes in Vitis Whitening Tandpasta vormen een hechte laag over de openingen, en sluiten ze daarmee hermetisch af van de buitenwereld. De zenuwuiteinden zijn zo weer beschermd, waardoor de gevoeligheid van je tanden afneemt. Ook helpt deze beschermende laag om gevoelige tanden te voorkomen. Op die manier kan Vitis Whitening Tandpasta dus gevoelige tanden weer repareren, en ook helpen om nieuwe gevallen te voorkomen. Dankzij de nanodeeltjes die een coating vormen over de openingen heen, verdwijnt de pijn. Maar het vermogen van hydroxyapatiet-nanodeeltjes om zo’n laag te vormen, heeft nog een ander voordeel.

De natuurlijke witheid van je tanden wordt niet alleen ondermijnd door aanslag. Op je tanden verschijnen door de jaren heen namelijk ook meer en meer microscopisch kleine krasjes. Licht breekt hierop, waardoor je tanden er veel minder wit uitzien dan ze zijn. Maar de nanodeeltjes in Vitis Whitening Tandpasta vormen een dichte laag over deze krassen, waardoor je tandoppervlak weer helemaal glad wordt. Dat haalt de natuurlijke witheid van je tanden weer naar boven. De hydroxyapatiet-nanodeeltjes helpen dus ook om je tanden weer witter te maken. Vitis Whitening Tandpasta is dankzij deze deeltjes dus niet alleen geschikt om gevoelige tanden te voorkomen, maar helpt ook nog eens om je tanden witter te maken.

Na tien dagen…

Natuurlijk heeft deze tandpasta veel meer ingrediënten dan alleen die nanodeeltjes. Zo bevat Vitis Whitening Tandpasta ook fluoride, wat helpt om je gebit te reinigen, tandsteen te voorkomen en het tandglazuur te herstellen. Ook bevat Vitis Whitening Tandpasta perliet, een niet-schurend stofje wat helpt om de aanslag van je tanden te verwijderen. Wat er juist niet in zit, zijn peroxiden en schurende elementen. Vitis Whitening Tandpasta is dus een veilige tandpasta om dagelijks te gebruiken. Dat zie je ook terug in de RDA-waarde. Dit is een getal wat tandartsen gebruiken om aan te geven hoe schurend een tandpasta precies is. De norm is 200. Een tandpasta met een RDA-waarde onder de 200 mag beschouwd worden als niet-schurend. De RDA-waarde van Vitis Whitening Tandpasta is 48, wat dus ruim onder deze 200 zit. En tóch is het een goede whiteningtandpasta, omdat niet alleen de aanslag op je tanden wordt verwijderd, maar ook de krassen worden dichtgemaakt. Al na tien dagen kun je – als je twee keer per dag je tanden poetst – het verschil merken. Dat is door tandartsen getest. Vitis Whitening Tandpasta is dus veilig én effectief.

CHX

Dentaid beveelt aan om deze tandpasta te gebruiken als je ook producten van hun lijn Perio-Aid gebruikt. In deze producten zit namelijk chloorhexidine(CHX) – en dat veroorzaakt ook verkleuringen. Vitis Whitening Tandpasta en CHX zitten elkaar qua werking volgens Dentaid niet in de weg, maar versterken elkaar juist. Maar ook zonder dat je Perio-Aid of iets anders met veel CHX gebruikt, is Vitis Whitening Tandpasta een interessante tandpasta om eens te overwegen. Het is immers een tandpasta die je tandglazuur herstelt, helpt tegen tandsteen en je gebit goed reinigt, zoals je van een tandpasta wel mag verwachten. Dankzij de nanodeeltjes maakt Vitis Whitening Tandpasta ook nog eens je tanden op een veilige manier witter, helemaal zonder peroxiden of schurende deeltjes. Daarnaast helpt deze tandpasta om gevoelige tanden te genezen en voorkomen. En het effect is al na minder dan twee weken zichtbaar!