• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Tandletsel: wat is het en wat kun je doen?

Tandletsel: wat is het en wat kun je doen?

Deze nieuwsbrief werd in februari verstuurd, en gaat over tandletsel. Wilt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief van Tandonline, dan kan dat hier.

Wat is tandletsel?

Het kan iedereen overkomen: een hockeybal tegen uw tanden, een kind wat valt met zijn fiets of een ongelukje in huis... en dan is er ineens een tand afgebroken. Tandletsel is een veelvoorkomende gebitsaandoening in Nederland. Er is sprake van tandletsel als één van uw tanden:

- afbreekt
- los is komen staan
- uit uw mond is

Wat moet u doen bij tandletsel

Als uw tand los is komen te staan, moet u hier meteen mee naar de tandarts. Deze kan de tand in veel gevallen weer vastzetten. Ook als uw tand is afgebroken of uw mond uit is, kan de tandarts daar iets aan doen als u er op tijd bij bent. U moet dan alleen wel voorkomen dat de tand uitdroogt. Daarom is het belangrijk dat u de tand onder uw tong bewaart, of anders in een glas melk.

Wat kunt u aan tandletsel doen?

Tandletsel kan allerlei oorzaken hebben, maar een groot risico loopt u bij sport. Daarom is het verstandig om een gebitsbeschermer te dragen. Deze voorkomt dat u tandletsel oploopt. Voor kinderen zijn er kant-en-klare gebitsbeschermers. Tandonline heeft een ruim assortiment gebitsbeschermers van Shock Doctor, waar altijd wel een goede bijzit. Mensen die uitgewisseld zijn, raden we aan om er eentje op maat te laten maken door de tandarts.
Bekijk onze producten voor mondbescherming>>