• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Whiteningtandpasta - de perfecte glimlach zonder peroxide

Whiteningtandpasta - de perfecte glimlach zonder peroxide

Écht wittere tanden krijg je in principe alleen maar met professionele bleekbehandelingen. Dingen met een aardig percentage waterstofperoxide of carbamideperoxide erin dus. Een andere optie is om het door de tandarts laten doen(maar ook die gebruikt de bovengenoemde bleekmiddelen). Het punt is echter dat waterstofperoxide nogal een agressief goedje is. Het tast zelfs je tandglazuur aan.  En carbamideperoxide is ongeveer net zo erg. Stel dus dat je wél graag wittere tanden wilt, maar niet gelijk aan zo’n hele behandeling wilt beginnen? Stel dat je niet per se meteen die Hollywoodglimlach hoeft te hebben, maar gewoon een paar tintjes lichter? Dan is er gelukkig een hele goede optie: whiteningtandpasta’s.

Ongeacht wat er op de verpakking staat: in feite maken deze tandpasta’s je tanden niet witter. Ze bevatten namelijk geen echte bleekmiddelen(waterstofperoxide, carbamideperoxide of iets in die richting). In plaats daarvan maken ze gebruik van een slim trucje…

De natuurlijke witheid van je tanden

Gele tanden zijn altijd minder geel dan ze eruit zien. Een deel van de verkleuring zit namelijk niet in de tanden zelf, maar wordt veroorzaakt door andere factoren. Als je wijn, koffie of thee drinkt, laat dit namelijk bepaalde deeltjes achter in je mond. Datzelfde gebeurt als je rookt, of door bepaalde stoffen in je eten. De vrijgekomen deeltjes hechten aan het glazuur van je tanden, en vormen zo een donkere aanslag. Daardoor zien je tanden er minder wit uit dan ze eigenlijk zijn. Wat een whiteningtandpasta doet, is de hechting van deze deeltjes met het tandglazuur weer verbreken, zodat je ze vervolgens weg kunt poetsen. Zo’n tandpasta bevat namelijk schurende elementen, die ervoor zorgen dat de aanslag loslaat. Op die manier komt de natuurlijke witheid van je tanden dus terug. En helemaal zonder zware bleekmiddelen! Het is geen wonder dat whiteningtandpasta’s zo populair geworden zijn. Ongeveer een vijfde van de Nederlanders vindt het belangrijk dat hun tandpasta ook whiteningelementen bevat. En pakweg een kwart van de bevolking gebruikt een whiteningtandpasta. Maar als je met zo’n tandpasta wilt beginnen, zul je wel moeten kiezen uit het enorme aanbod op de markt. Hoe werken al deze tandpasta’s precies? En welke is uiteindelijk het beste?

Standaard, ondersteunend, net even anders, natuurlijk of voor gevoelige tanden

Een tandpasta die goed in het concept ‘whiteningtandpasta’ past, is Opalescence Original Whitening Coolmint. Deze professionele tandpasta bevat naast de schurende middelen ook fluoride, zodat het helpt om gaatjes te voorkomen en je tandvlees gezond te houden. Daarnaast is deze tandpasta een goede ondersteuning als je toch besluit de stap naar zwaardere bleekmiddelen te maken. Opalescence Original Whitening Coolmint ondersteunt in dat geval namelijk het bleekproces. Ook helpt het om gebleekte tanden te onderhouden, zodat het effect langer zichtbaar blijft. Ook Oral-B Complete Extra White bevat fluoride. Deze whiteningtandpasta beschermt je hele mond. Poetsen met Oral-B Complete Extra White helpt namelijk om tandsteen en gaatjes te voorkomen, en je tanden intussen nog een tintje witter te maken. Daarnaast heeft deze tandpasta een heerlijk frisse mintsmaak.

Maar het kan ook anders. Sommige whiteningtandpasta’s wijken af van de bovenstaande standaard. Zo bevat Vitis Whitening Tandpasta helemaal geen schurende deeltjes. En nee, óók geen zware bleekmiddelen. Je vraagt je nu waarschijnlijk af hoe deze tandpasta je tanden dan toch witter kan maken. Dat zit hem in een speciale, ingewikkelde formule met nanodeeltjes. Dankzij deze formule voorkomt Vitis Whitening Tandpasta tandgevoeligheid en nieuwe verkleuringen. Het herstelt daarnaast je tandglazuur en beschermt ook nog eens tegen gaatjes. Wat het whiteninggedeelte betreft: al na tien dagen zijn de eerste resultaten zichtbaar. Daarna wordt het effect in zo’n drie maanden verder opgebouwd. Ook GUM Original White Tandpasta bevat geen zware schuurmiddelen. Deze whiteningtandpasta bevat laagabrasieve microkristallen(‘abrasief’ betekent zoiets als ‘schurend’). Deze lossen de donkere aanslag op je tanden met gemak op. Een speciaal microbubbelschuim helpt intussen om de kristallen over je tanden te verspreiden. Daarnaast bevat GUM Original White Tandpasta vitamine B5, wat je tandvlees en tanden versterkt.

Nog weer anders is Aloedent Whitening Tandpasta. De werking van deze tandpasta is gebaseerd op het idee dat natuurlijke ingrediënten beter werken dan chemische hoogstandjes. Dat is goed te zien in de ingrediëntenlijst. Aloedent Whitening Tandpasta bevat het stofje silica(ook wel siliciumdioxide) om je tanden op een natuurlijke manier witter te maken. Daarnaast bevat het aloë vera, wat je tandvlees verzacht. De toegevoegde theeplantolie heeft intussen een beschermende, ontstekingsremmende werking. Verder bevat Aloedent Whitening Tandpasta nog pepermunt en menthol, voor een heerlijk frisse smaak.

Ook wie last heeft van gevoelige tanden kan whiteningtandpasta’s gebruiken. Er zijn zelfs speciale tandpasta’s voor, zoals Sensodyne Gentle Whitening. Deze tandpasta beschermt bij gevoelige tanden en zorgt daarnaast voor een goede reiniging van je gebit, dankzij de toegevoegde fluoride. Ook helpt Sensodyne Gentle Whitening tegen gaatjes en versterkt het je glazuur. Daarnaast heeft deze tandpasta een heerlijk frisse muntsmaak. Net zoiets is Sensodyne Repair & Protect Whitening. Ook deze tandpasta beschermt bij gevoelige tanden, en reinigt daarnaast je gebit dankzij fluoride. Het verschil met Sensodyne Gentle Whitening: Sensodyne Repair & Protect Whitening bevat calciumdeeltjes, die helpen om je gebit te herstellen. Je tanden bestaan namelijk voor een groot deel uit calcium, dus worden ze eigenlijk met hun natuurlijke bouwstenen gerepareerd.

De perfecte glimlach met een whiteningtandpasta

Voor wie het niet nodig vindt met waterstofperoxide of andere zware middelen te bleken, maar toch graag wittere tanden wil, is een whiteningtandpasta een goede optie. Er is een aardig aanbod op de markt van tandpasta’s die uitgaan van hetzelfde principe, maar toch heel verschillend zijn. De vraag is nu: welke is het beste? En het antwoord? Dat hangt helemaal van jezelf af. Misschien wil je juist wel graag je tanden bleken met zwaardere middelen en is Opalescence Original Whitening Coolmint de ideale tandpasta om je daarbij te helpen. Misschien zoek je een alternatief voor schurende middelen en kom je uit bij Vitis Whitening Tandpasta of GUM Original White Tandpasta, of ga je voor de natuurlijke ingrediënten van Aloedent Whitening Tandpasta. Of misschien heb je last van gevoelige tanden en kies je voor een tandpasta van Sensodyne. Hoe dan ook, wittere tanden kan ook zonder zware bleekmiddelen. Makkelijk zelfs. En Tandonline heeft voor iedereen de ideale tandpasta om de perfecte glimlach te realiseren.