• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

WhiteWash Nano Whitening Tandpasta

WhiteWash Nano Whitening Tandpasta

Bijna iedereen wil wel wittere tanden. Het ziet er immers mooi, goed en verzorgd uit, wat je zelfvertrouwen geeft. En toch beginnen er maar relatief weinig mensen aan een whiteningbehandeling. Deze behandelingen zijn namelijk vaak slecht voor je gebit, en dat hebben de meeste mensen er dan weer niet voor over. Je wilt immers wel graag een witte lach, maar dan moet het natuurlijk wel een gezonde witte lach zijn. En wat als je gevoelige tanden hebt? Dan maakt bleken het misschien alleen maar erger, en kun je het maar beter laten zitten.

Toch zijn er ook als je je tanden graag gezond houdt of last hebt van gevoelige tanden opties om een wittere lach te krijgen. Zo heb je WhiteWash Nano Whitening Tandpasta en WhiteWash Nano Sensitive Whitening Tandpasta. Deze tandpasta’s maken je tanden niet alleen witter, maar helpen ook om je tandglazuur te herstellen, gaatjes en ontstekingen te voorkomen en gevoeligheid te verminderen.

WhiteWash Laboratories en de Nano Range

Het bedrijf achter deze tandpasta’s is WhiteWash Laboratories,  dat gevestigd is in Engeland. Het is opgericht in 2010, door Matthew Lloyd en Tom Riley. Ze baalden ervan dat bijna iedereen wel wittere tanden wil, maar veel whiteningproducten waterstofperoxide of carbamideperoxide bevatten. Deze stoffen tasten je tandglazuur aan en maken je gebit op die manier kwetsbaarder. Zo worden je tanden witter, maar gaat dat deels ten koste van je mondgezondheid. En dat is jammer, want wittere tanden zouden goed mogelijk moeten zijn zonder deze nadelen.

Lloyd was afgestudeerd in tandheelkunde aan Leeds University en Riley in economie aan de University of Nottingham. Ze besloten hun kennis bij elkaar te leggen en richtten WhiteWash Laboratories op, met het doel om mooi ontworpen, betaalbare en effectieve whiteningproducten te gaan ontwikkelen die geen schade veroorzaakten aan het gebit. Alles wat WhiteWash Laboratories maakt, is ontwikkeld door tandartsen en wordt ondersteund door de laatste wetenschappelijke kennis.

WhiteWash Nano Whitening Tandpasta en WhiteWash Nano Sensitive Whitening Tandpasta zijn producten uit de Nano Range. Dit is een speciale lijn van WhiteWash Laboratories. De producten hiervan zijn namelijk gebaseerd op een bijzondere formule, die erop gericht is je niet alleen een witte lach te bezorgen, maar ook een gezonde witte lach. Deze is ontwikkeld door tandartsen, wat maar liefst vijf jaar heeft geduurd. De ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd, zodat er voor alles wat erin zit een goede reden is geweest om het toe te voegen. Ook is elk ingrediënt met wetenschappelijk onderzoek te motiveren. Een interessant resultaat daarvan is dat een aantal dingen die in veel mondverzorgingsproducten wel zitten niet aan de formule van de Nano Range zijn toegevoegd. De producten in deze lijn bevatten bijvoorbeeld geen SLS, alcohol, parabenen, triclosan en PEG.  De Nano Range wordt inmiddels in 2015 winkels in 35 landen ter wereld verkocht.

De formule

De werking van de producten in de Nano Range (en dus ook van WhiteWash Nano Whitening Tandpasta en WhiteWash Nano Sensitive Whitening Tandpasta) is gebaseerd op de zogenaamde Enamel Care Technology. Deze maakt gebruik van een speciaal soort hydroxyapatietnanodeeltjes: heel erg kleine kristallen waarvan de positieve effecten al in vele studies zijn aangetoond. Hydroxyapatietdeeltjes zijn namelijk natuurlijke bouwstenen voor je gebit. Daardoor kunnen ze zacht, gevoelig tandglazuur weer gezond en sterk maken. Als je last hebt van tandbederf, ontstaan er immers kleine gaatjes in je tandglazuur. De hydroxyapatietdeeltjes verbinden dan met elkaar tot grotere kristallen, om zo een nieuwe laag glazuur over je tanden te vormen. Daardoor herstellen ze ook beschadigingen aan je gebit. Bovendien helpen ze om tandgevoeligheid te voorkomen en verminderen. Bij gevoelige tanden is het probleem namelijk dat je tandvlees zich teruggetrokken heeft, waardoor de kanaaltjes naar je zenuwuiteinden bloot zijn komen te liggen. De hydroxyapatietdeeltjes vormen ook hier een beschermende, nieuwe laag glazuur overheen, zodat de gevoeligheid vermindert.

Ook zorgen hydroxyapatietnanodeeltjes ervoor dat je tanden er witter uitzien zónder peroxiden. Je tanden zien er namelijk meestal minder wit uit dan ze zijn, omdat er vaak een laag donkere aanslag op zit. Deze aanslag wordt veroorzaakt door dingen als koffie, thee, tabak en rode wijn. De hydroxyapatietnanodeeltjes verwijderen deze aanslag, zodat je tanden hun natuurlijke witheid weer terugkrijgen. Bovendien zorgt de nieuwe laag glazuur ervoor dat oneffenheden worden weggewerkt, waardoor je tanden een stralende glans krijgen.

Een ander belangrijk ingrediënt van de formule van de Nano Range is kaliumnitraat. Deze stof helpt nog eens extra mee om gevoeligheid te voorkomen. Verder bevat de formule fluoride, wat je tanden helpt te versterken en gaatjes helpt voorkomen. Ook zit er xylitol in: een natuurlijke stof die de vorming van plak helpt voorkomen en je tanden helpt beschermen. Dankzij deze stoffen gaan je tanden er niet alleen witter uitzien, maar worden ze ook gezonder en sterker.

WhiteWash Nano Whitening Tandpasta en WhiteWash Nano Sensitive Whitening Tandpasta

WhiteWash Nano Whitening Tandpasta en WhiteWash Nano Sensitive Whitening Tandpasta maken allebei gebruik van de bijzondere formule van de Nano Range, waardoor ze (even samengevat) ervoor zorgen dat:

  • Je tanden er witter uit gaan zien en een stralende glans krijgen
  • Je tandglazuur wordt hersteld en versterkt
  • Tandgevoeligheid wordt verminderd en voorkomen
  • De vorming van tandplak wordt geremd, waardoor je minder makkelijk gaatjes of tandvleesontsteking krijgt en je gebit beschermd wordt
  • Je een frissere adem krijgt

Het verschil tussen WhiteWash Nano Whitening Tandpasta en WhiteWash Nano Sensitive Whitening Tandpasta is dat in de laatste een hogere concentratie kaliumnitraat en een hogere concentratie van het Enamel Care Technology-complex zitten. Daardoor helpt deze extra goed tegen gevoelige tanden, terwijl je tanden er wel witter uit gaan zien. Beide tandpasta's helpen om je tanden een stralende glans te geven en hun natuurlijke witheid terug te geven, en tegelijkertijd je gebit gezonder en sterker te maken en gevoeligheid te voorkomen. Zo krijg je niet alleen een witte lach, maar ook een gezonde witte lach.