• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta

WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta

WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta is een tandpasta die je helpt om een mooie, witte lach te krijgen en behouden, en je tegelijkertijd een schone en verfriste mond geeft. Deze tandpasta zorgt ook voor een vermindering van tandgevoeligheid, een frisse adem en gezonder tandvlees. Al deze positieve effecten zijn te danken aan de professionele formule, die onder andere gebruikmaakt van nanodeeltjes.

WhiteWash Laboratories

WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta is ontwikkeld door WhiteWash Laboratories, een bedrijf dat in 2010 is opgericht door Matthew Lloyd (afgestudeerd in tandheelkunde aan Leeds University) en Tom Riley (afgestudeerd in de richting van economie aan de University of Nottingham). Het idee achter hun bedrijf was dat bijna iedereen wel wittere tanden wil, maar bijna niemand bereid is om zijn of haar mondgezondheid daarvoor op het spel te zetten. Veel whiteningproducten op de markt zijn namelijk erg slecht voor je gebit, met name als er waterstofperoxide of carbamideperoxide in zit. En dat is natuurlijk wel jammer, want wittere tanden – dachten Lloyd en Riley – zou ook mogelijk moeten zijn zonder dat het je mondgezondheid verslechtert.

Ze richtten WhiteWash Laboratories op, met als doel om mooi ontworpen, betaalbare, peroxideloze en effectieve whiteningproducten te gaan ontwikkelen. En dat kun je het beste doen als je zoveel mogelijk gebruikmaakt van de huidige, wetenschappelijke kennis. Alles wat hun bedrijf maakt, is dan ook ontwikkeld door tandartsen. Dat zie je terug in de professionele formule van WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta.

Nanodeeltjes

Whiteningtandpasta’s bevatten zelden peroxide, wat betekent dat ze je tanden niet écht witter maken. In plaats daarvan zorgen ze ervoor dat de witheid die je tanden al hadden weer naar boven komt. Op je tanden zit namelijk altijd een laagje donkere aanslag, meestal veroorzaakt door koffie, thee, rode wijn of tabak. Daardoor lijken je tanden minder wit dan ze zijn. Whiteningtandpasta’s zorgen ervoor dat deze aanslag verdwijnt, waardoor de natuurlijke witheid van je tanden weer zichtbaar wordt. Zo zien je tanden er dus witter uit, zonder dat er peroxide is gebruikt. Het wisselt per whiteningtandpasta wat er dan wel voor zorgt dat je tanden witter lijken. Bij WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta zijn dat hydroxyapatietnanodeeltjes.

Dit zijn kleine deeltjes die de laatste jaren meer en meer in tandpasta’s worden gebruikt, omdat de positieve effecten ervan op je tanden al in vele studies is bewezen. Het grote voordeel is dat hydroxyapatietnanodeeltjes een natuurlijke bouwsteen zijn van je tandglazuur. Ze kunnen het dus ook extra helpen opbouwen, waardoor de aanslag verdwijnt en je tanden weer witter lijken. Daarnaast versterken ze je tanden, zodat ze ook nog eens helpen om gaatjes te voorkomen. Daarmee beschermen ze meteen tegen allerlei tandaandoeningen. Bovendien helpen ze tegen tandgevoeligheid. Bij gevoelige tanden is namelijk je tandvlees teruggetrokken, waardoor een deel van de kleine kanaaltjes in je tandbeen die leiden naar je tandzenuwen bloot zijn komen te liggen. Dat betekent dat dingen als warme thee of koffie ineens je zenuwen kunnen prikkelen, wat de pijn veroorzaakt. Maar als hydroxyapatietnanodeeltjes je tandglazuur helpen opbouwen, stoppen ze ook deze kanaaltjes weer voor een deel dicht. Daardoor vermindert dus de gevoeligheid van je tanden.

Dankzij de hydroxyapatietnanodeeltjes geeft WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta je tanden dus hun natuurlijke witheid weer terug, beschermt deze tandpasta tegen gaatjes en tandaandoeningen en vermindert deze tandgevoeligheid.

Fluoride en xylitol

Naast de nanodeeltjes bevat WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta ook fluoride. Deze stof zit in bijna alle tandpasta’s die je kunt vinden, wat geen wonder is, aangezien tandartsen hem blijven aanbevelen. Het is een natuurlijke stof die je tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt voor zuur. Dat is een voordeel, want als bacteriën proberen gaatjes te veroorzaken in je tanden, doen ze dit met zure stoffen. Fluoride helpt dus om gaatjes en tandbederf te voorkomen, waardoor het je tanden schoner en gezonder maakt.

Een ander belangrijk ingrediënt van WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta is xylitol. Dit is een natuurlijke zoetstof, die met name veel voorkomt in groente en fruit, maar ook wel in kleine hoeveelheden wordt aangemaakt in het menselijk lichaam. Het wordt vaak door tandartsen aangeraden, omdat het veel positieve effecten op je gebit heeft. Xylitol versterkt namelijk je tandglazuur en het remt zuur- en plakvormende bacteriën. Daardoor verwijdert het de plak uit je mond en voorkomt het de vorming van nieuwe plak, waardoor het de kans op gaatjes, tandverkalking en andere aandoeningen verkleint. Bovendien stimuleert xylitol je speeksel, waardoor het ook helpt tegen een droge mond.

Door de toegevoegde fluoride en xylitol zorgt WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta dus voor een optimale reiniging, sterkere tanden en tandvlees en een gezond gebit. Bovendien beschermt deze tandpasta daardoor nog eens extra tegen gaatjes en andere aandoeningen.

WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta: een witte lach en een schone, gezonde mond

De professionele formule van WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta bevat natuurlijk wel meer ingrediënten dan de drie die we hierboven hebben genoemd, maar de belangrijkste hebben we nu wel gehad. Het bijzondere zit hem natuurlijk vooral in de hydroxyapatietnanodeeltjes, die ervoor zorgen dat je tanden er witter uit gaan zien zonder peroxiden of schurende stoffen. Maar juist de combinatie met fluoride en xylitol zorgt ervoor dat deze tandpasta niet alleen goed is voor een mooie witte lach, maar ook voor een gezond en schoon gebit. WhiteWash Remineralising Whitening Tandpasta geeft je tanden hun natuurlijke witheid terug, verwijdert de plak van je tanden en helpt daardoor beschermen tegen ontsteking en gaatjes, reinigt je gebit optimaal en maakt daardoor je tanden en tandvlees gezonder en beschermt tegen tandgevoeligheid. Bovendien krijg je van deze tandpasta een frisse adem.