• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De WhiteWash Rotating Power PRT1000

De WhiteWash Rotating Power PRT1000

De WhiteWash Rotating Power PRT1000 is een elektrische tandenborstel die relatief onbekend is. Hij is gemaakt door WhiteWash Laboratories en werkt op roterend-oscillerende technologie. Maar wat wil dat precies zeggen en wat doet deze tandenborstel dan precies voor je gebit? Welke voor- en nadelen zitten eraan? En wat heeft de WhiteWash Rotating Power PRT1000  met de strijd tegen prostaatkanker te maken?

WhiteWash Laboratories

De WhiteWash Rotating Power PRT1000 Elektrische Tandenborstel is ontwikkeld door WhiteWash Laboratories. Dit is een bedrijf dat in 2010 is opgericht door Matthew Lloyd en Tom Riley. Matthew Lloyd was afgestudeerd in tandheelkunde aan de Leeds University, en Tom Riley in de richting van economie aan de University of Nottingham. Ze beseften zich namelijk dat bijna iedereen wel wittere tanden wil, aangezien het één van de vragen is die tandartsen het vaakst krijgen. Het probleem: veel manieren om je tanden te bleken zijn niet goed voor je tandglazuur. Met name waterstofperoxide tast je tanden flink aan. De meeste mensen die wittere tanden willen, vinden de prijs voor hun mondgezondheid dan ook uiteindelijk te hoog. Eigenlijk is dat wel jammer.

Matthew Lloyd en Tom Riley besloten dat het anders moest kunnen, en richtten WhiteWash Laboratories op, met als doel het maken van mooi ontworpen, betaalbare en effectieve whitening-producten zónder peroxide. Alles wat WhiteWash Laboratories maakt, is dan ook ontwikkeld en geformuleerd door tandartsen. De WhiteWash Rotating Power PRT1000 is één van de elektrische tandenborstels die in de afgelopen jaren door WhiteWash Laboratories is ontworpen en gemaakt.

8.800 rotaties per minuut

De volgende vraag is hoe de WhiteWash Rotating Power PRT1000 precies werkt. Als je kijkt naar de onderliggende techniek, zijn er globaal gezien twee verschillende soorten elektrische tandenborstels. Ten eerste heb je elektrische tandenborstels met roterend-oscillerende technologie. Deze maken draaiende en trillende bewegingen om de plak los te maken, en zijn meestal te herkennen aan een kleine borstelkop. En ten tweede heb je elektrische tandenborstels met sonische technologie. Deze zien er meer uit als handtandenborstels en maken alleen trillende bewegingen. Het grootste merk voor roterend-oscillerende technologie is Oral-B, en het grootste merk voor sonische technologie is Philips. Of roterend-oscillerende technologie beter werkt dan sonische of andersom, is trouwens een onbeslist vraagstuk. Er wordt nog veel onderzoek naar gedaan, maar wat wel zeker is, is dat beide technieken de plak op een efficiënte manier van je tanden verwijderen en zo je mondhygiëne verbeteren.

De WhiteWash Rotating Power PRT1000 maakt gebruik van roterend-oscillerende technologie. Dat betekent dus dat deze tandenborstel draaiende en trillende bewegingen maakt, waardoor de plak van je tanden loskomt, zodat je die vervolgens weg kunt poetsen. De WhiteWash Rotating Power PRT1000 maakt zelfs maar liefst 8.800 rotaties per minuut. Daardoor verdwijnt alle plak op een efficiënte manier van je tanden, waardoor je tanden en tandvlees weer gezonder worden.

Standen, timer en batterij

Naast de roterend-oscillerende technologie helpt de WhiteWash Rotating Power PRT1000 je op meer manieren om goed te poetsen en je gebit optimaal te reinigen. Zo heeft deze elektrische tandenborstel een automatische timer, die je helpt om de aanbevolen twee minuten te poetsen. Zo poets je altijd precies zo lang als de tandarts adviseert. Ook gaat er een extra signaaltje na elke dertig seconden. Je kunt je gebit dus in vier stukken opdelen, en weet dan steeds wanneer je moet overschakelen. Zo poets je je tanden gelijkmatiger.

De WhiteWash Rotating Power PRT1000 beschikt daarnaast over twee verschillende poetsstanden:

  1. Clean: een stand die zorgt voor een grondige, dagelijkse reiniging van je tanden.
  2. Sensitive: een stand speciaal voor mensen met gevoelige tanden, die helpt om voorzichtig, maar toch zo efficiënt mogelijk te poetsen. Op die manier blijven de gevoelige tanden goed schoon, waardoor het tandvlees zich sneller kan herstellen, zonder dat het pijn doet.

Je kunt de WhiteWash Rotating Power PRT1000 met deze twee standen aanpassen op wat jouw gebit op een bepaald moment nodig heeft. Deze tandenborstel heeft bovendien een ni-mh-batterij, die heel erg lang meegaat. Zo hoef je niet zo vaak op te laden. Je kunt trouwens op de batterij-indicator altijd zien hoe het met de lading is gesteld, zodat je op tijd weet wanneer de batterij leeg is.

Tegen prostaatkanker

In 2016 ging er elk uur een man in Engeland dood aan prostaatkanker. Dit is dan ook de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen: maar liefst een kwart van de kankerdiagnoses is prostaatkanker. Onderzoek heeft aangetoond dat deze vorm van kanker zwaarder dreigt te worden, waardoor er in de toekomst nog meer mannen aan zouden kunnen overlijden dan nu al het geval is. Het is dus belangrijk om hier iets tegen te doen. In Engeland is het goede doel Prostate Cancer UK daar hard aan bezig. Ze financieren extra onderzoek naar prostaatkanker, organiseren voorlichtingen en proberen zo om:

  • Betere en duidelijkere diagnoses voor elkaar te krijgen
  • De behandeling die er nu is voor prostaatkanker te verbeteren
  • Mannen met een risicofactor van tevoren beter bewust te maken van de kans op kanker, en hen te helpen te doen wat mogelijk is om te vermijden dat ze ziek worden
  • Prostaatkankerpatiënten te helpen en ondersteunen

WhiteWash Laboratories ondersteunt dit doel met de WhiteWash Rotating Power PRT1000. Voor elke  tandenborstel van de zwarte of roze versie die wordt verkocht, gaat er namelijk 2,50 pond naar Prostate Cancer UK. Door de zwarte variant van deze tandenborstel te gebruiken, help je dus mee in de strijd tegen prostaatkanker.

De WhiteWash Rotating Power PRT1000

Het is misschien een relatief onbekende tandenborstel, maar de WhiteWash Rotating Power PRT1000 blijkt verrassend goed te zijn. Je gebit wordt grondig en efficiënt gereinigd dankzij de pulserend-oscillerende technologie, waardoor je tanden en tandvlees gezonder worden. Dit effect wordt nog eens ondersteund door de professionele automatische timer, waardoor je altijd lang en gelijkmatig genoeg poetst. Met de keuze uit twee verschillende poetsstanden kun je deze elektrische tandenborstel aanpassen op wat jouw gebit op een bepaald moment nodig heeft. Daarnaast is de WhiteWash Rotating Power PRT1000 makkelijk in het gebruik, dankzij de lang meegaande batterij.  En bovendien help je (of nou ja, als je de zwarte of roze versie koopt dus) met deze tandenborstel een klein beetje mee om prostaatkanker tegen te gaan.