085-4014642

Voor een professionele mondverzorging   

Elektrische tandenborstels

 • Elektrische tandenborstels voor gevoelige tanden

  Als je last hebt van gevoelige tanden, kan het prettig zijn om een tijdje met een extra zachte tandenborstel te poetsen. Op die manier beschadig je je kwetsbare tandvlees niet, maar houd je je mondhygiëne wel goed op peil, wat extra belangrijk is bij tandgevoeligheid. In het blogbericht van vorige week hebben we besproken welke extra zachte tandenborstels er bestaan speciaal voor mensen met gevoelige tanden. Maar dat ging alleen over handtandenborstels. Het blijft dan dus nog de vraag hoe het zit met elektrische tandenborstels, en de bijbehorende opzetborstels.

  Gevoelige tanden

  Voordat we die vraag kunnen beantwoorden, leggen we eerst nog eens uit wat gevoelige tanden zijn, waar ze door veroorzaakt worden en wat ze te maken hebben met elektrische tandenborstels. Het hebben van gevoelige tanden betekent dat het drinken van warme thee of koffie pijn doet, net als het eten van ijsjes of zoete of zure dingen. Die pijn wordt erdoor veroorzaakt dat je tandvlees zich teruggetrokken heeft. Je tanden bestaan namelijk uit twee onderdelen: de kroon en de wortels. De kroon is het gedeelte van je tand dat je kunt zien. Het is bedekt met een dikke laag tandglazuur. De wortels liggen onder je tandvlees, en hebben geen glazuur. Als je tandglazuur zich terugtrekt, zijn de wortels dus onbeschermd. Het tandbeen komt dan bloot te liggen, en in dat tandbeen bevinden zich kleine kanaaltjes die in verbinding staan met de uiteinden van je tandzenuwen. Zonder de tandvleeslaag kunnen die zenuwen veel makkelijker geprikkeld worden, bijvoorbeeld door die hete thee of koffie. En dat voel je als pijn.

  Maar waarom trekt je tandvlees zich dan terug? Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar er zijn er twee die veel voorkomen:

  1. Te hard tandenpoetsen: als je teveel kracht of druk zet tijdens het poetsen, kun je je tandvlees beschadigen, waardoor het zich terugtrekt.
  2. Ontstoken tandvlees: als je niet grondig genoeg je tanden poetst, zorgt de achtergebleven tandplak ervoor dat je tandvlees ontstoken raakt. Het wordt rood (even ter vergelijking: gezond tandvlees is roze), zwelt op en gaat makkelijk bloeden. Ontstoken tandvlees trekt zich vaak ook terug, waardoor je last krijgt van gevoelige tanden.

  Gelukkig is er in de meeste gevallen wel iets te doen aan gevoelige tanden. Je tandarts of mondhygiënist kan je uitleggen wat je moet doen om het proces te keren, en als het nodig is een speciale fluoridelak op je tanden aanbrengen of zelfs de blootliggende wortels dichtmaken met speciale vulling. Daarnaast is het belangrijk om je mond elke dag extra zorgvuldig te reinigen en te letten op je voedingspatroon. Dat eerste doe je door twee keer per dag twee minuten grondig je tanden te poetsen en ook de ruimtes tussen je tanden schoon te maken met flosdraad, stokers of ragers. Het enige probleem: tandenpoetsen kan behoorlijk zeer doen als je last hebt van tandgevoeligheid, en bovendien je kwetsbare tandvlees beschadigen. Daarom kan het handig zijn om een speciale tandenborstel te gaan gebruiken, zodat je toch pijnloos en grondig kunt poetsen. Veel elektrische tandenborstels hebben een speciaal programma voor gevoelige tanden, dat je helpt om ze de extra aandacht te geven die nodig is. Bovendien zijn er speciale opzetborstels met extra zachte haren. We zullen nu een aantal voorbeelden van deze tandenborstels en opzetborstels bespreken.

  De WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel en Nano N1 Sonic Whitening Tandenborstel

  Een eerste voorbeeld van een elektrische tandenborstel met een speciaal programma voor gevoelige tanden is de WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel. Deze tandenborstel heeft twee poetsstanden: Clean (voor een ‘gewone’ poetsbeurt) én Sensitive. In de tweede stand beweegt de tandenborstel iets minder stevig, maar zorgt deze nog wel voor een grondige reiniging. Dat is ideaal als je last hebt van gevoelige tanden. De WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel werkt daarnaast op roterend-oscillerende technologie: hij maakt draaiende en op- en neergaande bewegingen om je tanden grondig schoon te maken. Ook heeft deze tandenborstel een timer, die ervoor zorgt dat je de aanbevolen twee minuten poetst. Elke dertig seconden stopt de tandenborstel even, zodat je de verschillende delen van je gebit gelijkmatig poetst. Deze tandenborstel helpt je dus ook op andere manieren om je mond grondig schoon te maken, wat erg belangrijk is als je last hebt van gevoelige tanden. Er zijn drie kleuren beschikbaar: wit, roze en zwart.

  Een andere tandenborstel van WhiteWash Laboratories met een poetsstand voor gevoelige tanden is de Nano N-1 Sonic Whitening Tandenborstel. Net als de WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel heeft deze tandenborstel een Sensitive-stand, voor een grondige, maar zachte reiniging. Ook heeft deze tandenborstel een handige timer, die ervoor zorgt dat je gelijkmatig en lang genoeg poetst. Deze tandenborstel is dus ook aan te raden voor wie last heeft van gevoelige tanden. Een belangrijk verschil met de WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel is wel dat de Nano N-1 Sonic Whitening Tandenborstel op sonische technologie werkt: hij maakt trillende bewegingen om je gebit grondig te reinigen en heeft een wat grotere borstelkop. Deze tandenborstel is daarnaast speciaal ontworpen voor wie iets wittere tanden wil: het is bewezen dat deze tandenborstel 35% meer donkere aanslag van je tanden verwijdert dan een gewone tandenborstel. Zo krijgen je tanden dus ook iets van hun natuurlijke witheid terug.

  Slimme tandenborstels van Oral-B voor gevoelige tanden

  Ook Oral-B heeft elektrische tandenborstels met speciale programma’s voor gevoelige tanden, en dan met name de ‘slimme’ tandenborstels, die je ook nog eens extra goed helpen bij een optimale mondhygiëne. Een voorbeeld is de Oral-B Pro 6000 SmartSeries Tandenborstel. Deze tandenborstel maakt gebruik van Bluetooth-technologie: je kunt een speciale app downloaden zodat je tandenborstel in verbinding staat met je smartphone, en je real-time feedback op je poetsgedrag kan geven. Zo poets je precies zoals de tandarts dat aanbeveelt. Daarnaast werkt deze tandenborstel met de Oral-B 3D-reinigingstechnologie: hij maakt pulserende, roterende én trillende bewegingen om je tanden grondig te reinigen. Bovendien heeft de Oral-B Pro 6000 SmartSeries Tandenborstel een slimme timer (met wederom een extra signaal na elke dertig seconden) en een poetsdruksensor, die voorkomt dat je teveel druk zet. Deze tandenborstel helpt je om goed te poetsen en je tandvlees daarbij niet te beschadigen, wat hem heel handig maakt voor mensen met gevoelige tanden. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat er een speciale Sensitive-stand op zit, die maakt dat de tandenborstel iets zachter poetst. Zo kun je gevoelige tanden precies de aandacht geven die ze nodig hebben.

  Voor wie nog iets meer technische snufjes wil, zijn er nog de geavanceerdere modellen met Bluetooth-technologie. De Oral-B Genius 8000S Tandenborstel heeft – naast alle voordelen van de Oral-B Pro 6000 SmartSeries Tandenborstel – ook positiedetectietechnologie om je nog beter te kunnen begeleiden. Bovendien heeft deze tandenborstel een speciale SmartRing met LED-verlichting waarbij je kunt kiezen uit twaalf verschillende kleuren, zodat je de tandenborstel persoonlijk kunt maken. Nog iets verder gaat de Oral-B Genius 9000S Tandenborstel: deze kan zich ook met de camera van je smartphone verbinden voor de ultieme feedback op je poetsgedrag. Er zijn twee kleuren: zwart en wit.

  Opzetborstels

  Naast elektrische tandenborstels zijn er ook speciale opzetborstels voor gevoelige tanden. Zo zijn er bijvoorbeeld de Oral-B Sensitive Clean Opzetborstels. Deze hebben extra zachte haren, die mild zijn voor gevoelige tanden. Ook hebben ze een paar speciale borstelharen, die over de tijd verkleuren, zodat je kunt zien wanneer je je opzetborstels moet vervangen en dit op tijd doet.

  Andere opzetborstels speciaal voor gevoelige tanden zijn de Philips Sonicare Sensitive Standard HX6052/07 Opzetborstels. Deze hebben – net als de Oral-B Sensitive Clean Opzetborstels – extra zachte borstelharen. Daarnaast hebben ook deze opzetborstels speciale haren die door hun verkleuringen aangeven wanneer het tijd is voor nieuwe opzetborstels. Bovendien kun je de opzetborstels dankzij het handige kliksysteem makkelijk op je tandenborstel bevestigen. Ook deze opzetborstels kunnen dus heel prettig zijn als je last hebt van gevoelige tanden.

  Elektrische tandenborstels voor gevoelige tanden

  Samengevat: Als je last hebt van gevoelige tanden, is het extra belangrijk goed voor je gebit te zorgen. Om pijn en beschadiging van je tandvlees te voorkomen, kan een speciale tandenborstel dan erg handig zijn. Veel elektrische tandenborstels hebben poetsstanden voor gevoelige tanden: je zou de WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel bijvoorbeeld eens kunnen proberen, of de Nano N1 Sonic Whitening Tandenborstel als je ook graag iets wittere tanden wilt. Het kan ook het overwegen waard zijn om voor een tandenborstel met Bluetooth-technologie te gaan, die je helpt om je tanden zo te poetsen als de tandarts aanbeveelt, voor een optimale mondhygiëne als je tanden even iets extra’s nodig hebben. Dan kun je eens kijken naar de Oral-B Pro 6000 SmartSeries Tandenborstel, of – als je nog iets meer technische snufjes wilt – de Oral-B Genius 8000S of 9000S Tandenborstel. Al deze tandenborstels hebben een speciale Sensitive-stand die afgestemd is op gevoelige tanden. Ook zijn er speciale opzetborstels voor wie gevoelige tanden heeft, zoals de Oral-B Sensitive Clean Opzetborstels of de Philips Sonicare Sensitive Standard HX6052/07 Opzetborstels. Als je last hebt van gevoelige tanden en op zoek bent naar een elektrische tandenborstel of opzetborstels, zijn er dus genoeg mogelijkheden om je tandvlees gezond te houden zonder pijn of beschadigingen.

 • Hoe de WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel je gebit gezond houdt

  Er zijn tegenwoordig aardig wat slimme elektrische tandenborstels als de Oral-B Genius 9000S, die je met behulp van Bluetooth-technologie, positiedetectie via de camera van je smartphone, LED-rings en andere geavanceerde snufjes helpen om je gebit in optimale conditie te houden. Maar ook een simpelere tandenborstel kan je al net een extra beetje helpen om je tanden en tandvlees gezond te houden. Een goed voorbeeld daarvan is de WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel, die ontwikkeld is door WhiteWash Laboratories. Deze tandenborstel maakt dan misschien geen gebruik van Bluetooth, maar heeft wel een slim ontwerp met roterend-oscilerende technologie, een automatische timer en meerdere poetsstanden, en nog wat andere handigheidjes die bijdragen aan  een goede mondhygiëne. Dus: hoe helpt de WhiteWash Rotating Power PRT1000 om je gebit gezond te houden?

  Alle tanden en kiezen grondig schoon met 8.800 rotaties per minuut

  Elektrische tandenborstels kunnen grofweg in twee categorieën worden verdeeld: oscillerend-roterende tandenborstels en sonische tandenborstels. Oscillerend-roterende tandenborstels maken ronddraaiende en heen- en weergaande bewegingen. Meestal hebben ze een kleine, ronde borstelkop, zodat je makkelijk bij de verschillende plekken in je gebit kunt komen. Sonische tandenborstels maken op- en neergaande bewegingen, en hebben doorgaans juist een langwerpigere borstelkop, die meer lijkt op die van een handtandenborstel. De WhiteWash Rotating Power PRT1000 maakt gebruik van oscillerend-roterende technologie, en maakt daarbij maar liefst 8.800 rotaties per minuut. Daardoor wordt alle plak efficiënt van je tanden verwijderd, zodat je hele gebit grondig wordt gereinigd.

  Dat effect wordt nog eens versterkt door de bijbehorende opzetborstels, die golvende haren hebben die zo geplaatst zijn dat ze elke tand omvatten tijdens het poetsen, zodat de tandplak nog beter wordt verwijderd. Daarnaast heeft de WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel een handig kliksysteem voor de opzetborstels: in plaats van de opzetborstel gewoon ‘vast te duwen’, zoals bij de meeste elektrische tandenborstels, moet je het borsteltje daarna nog een stukje draaien, zodat het stevig vastklikt in de tandenborstel. Daardoor gaan de opzetborstels niet los tijdens het poetsen, wat prettig is. Dankzij de oscillerend-roterende technologie en het slimme ontwerp van de opzetborstels zorgt de WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel dus voor een grondige reiniging van je gebit.

  Twee keer twee minuten, vier keer dertig seconden

  Waarschijnlijk heb je het al vaak gehoord: je moet twee keer per dag twee minuten je tanden poetsen om je gebit gezond te houden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat twee minuten de ‘ideale’ tijd is om je tanden te poetsen. Dat betekent: als je korter poetst, wordt je gebit misschien niet goed schoon. Maar als je nog langer poetst, bereik je daar niet zoveel meer mee, omdat de meeste tandplak al verdwenen is. Toch is het voor veel mensen lastig om daadwerkelijk twee minuten te tandenpoetsen. De WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel helpt je daar gelukkig bij.

  Deze tandenborstel heeft namelijk een automatische timer: na elke dertig seconden stopt de tandenborstel even. En na twee minuten is je poetssessie voorbij, en houdt de tandenborstel helemaal op met bewegen. Zo weet je dus altijd zeker dat je twee minuten hebt gepoetst. Bovendien kun je de intervallen van dertig seconden goed gebruiken om de verschillende onderdelen van je gebit te poetsen. Doe bijvoorbeeld in de eerste dertig seconden je linkeronderkaak, in de tweede periode je rechteronderkaak, in de derde je linkerbovenkaak en in de vierde je rechterbovenkaak. Dan houd je je niet alleen aan de aanbevolen twee minuten, maar poets je ook nog eens een stuk gelijkmatiger, zodat je alle tanden en kiezen de juiste hoeveelheid aandacht hebt gegeven. Dankzij de automatische timer helpt de WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel je dus om lang genoeg te poetsen, én dat gelijkmatiger te doen.

  Prettig poetsen met gevoelige tanden

  Doet je tandvlees zeer als je een kop warme thee of koffie drinkt? Of juist bij zoete of zure snoepjes? Dan is de kans groot dat je last hebt van gevoelige tanden. Dat betekent dat je tandvlees zich heeft teruggetrokken, wat kan komen doordat je te hard hebt gepoetst of tandvleesontsteking hebt. Je tandvlees bedekt normaal gesproken kleine kanaaltjes die onderin je tanden zitten. Die kanaaltjes staan in verbinding met de uiteinden van je tandzenuwen. Als je tandvlees zich terugtrekt, zijn die kanaaltjes onbeschermd, waardoor je zenuwen makkelijker geprikkeld kunnen worden. En dat veroorzaakt pijn als je warme of koude dranken of zoete of zure dingen tot je neemt, maar ook als je je tanden wilt poetsen. Daardoor kan het moeilijk zijn om je gebit goed te blijven reinigen. En dat is jammer, want een goede mondhygiëne is juist extra belangrijk als je last hebt van gevoelige tanden.

  De WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel heeft gelukkig een speciale poetsstand voor gevoelige tanden. Als je nog een keer op de aan-knop klikt nadat je bent begonnen met poetsen, switch je van de ‘gewone’ stand naar de Sensitive-stand. De tandenborstel beweegt dan wat minder hard, zodat het niet zo’n pijn doet om te poetsen. Tegelijkertijd zorgt de WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel er ook in de Sensitive-stand nog voor dat je tanden helemaal schoon worden en je tandvlees de verzorging krijgt die het nodig heeft. Met deze tandenborstel kun je dus ook nog prettig poetsen als je gevoelige tanden hebt.

  Batterijen, design… en steun het goede doel

  De WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel heeft een zogeheten ni-mh-batterij. Misschien dat je daar nog nooit van hebt gehoord: “ni-mh” staat voor “nikkel-metaal-hydride”. Dit type batterijen werd in de jaren zeventig ontwikkeld als alternatief voor nikkel-waterstofbatterijen, die in die tijd veel voor satellieten werden gebruikt. Het idee was om het metaal te gebruiken om het waterstof als het ware op te kunnen slaan, zodat de batterij beter zou functioneren. De ni-mh-batterijen hebben een hoge capaciteit en energiedichtheid, wat de reden is dat ze de wat bekendere nikkel-cadmiumbatterijen door de jaren heen grotendeels hebben vervangen - ter vergelijking: de ni-mh-batterij haalt meestal twee of drie keer zoveel capaciteit als de nikkel-cadmiumbatterij. Ze worden vaak gebruikt in elektrische auto’s (in 2008 reden er meer dan twee miljoen hybride auto’s op deze batterijen) en digitale camera’s. In 2010 was nog 60% van de in Zwitserland verkochte batterijen van dit type, maar in de afgelopen jaren zijn de ni-mh-batterijen op hun beurt dan weer grotendeels vervangen door de sterkere lithium-ionbatterijen. Wel haalt de ni-mh-batterij een energiedichtheid die dichtbij die van de lithium-ionversie zit, en is deze een stuk goedkoper. Ook gaan ni-mh-batterijen lang mee. De WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel kan dankzij deze batterij dus vrij lang mee nadat je hem opgeladen hebt. Bovendien laadt de batterij redelijk snel op (ongeveer 24 uur), en kun je op de batterij-indicator goed zien wanneer je weer moet gaan laden.

  Daarnaast heeft de WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel een mooi design, zodat deze tandenborstel leuk staat in je badkamer. Er zijn maar liefst drie kleuren beschikbaar: zwart, wit en roze, met bijpassende zwarte, witte en roze opzetborstels. Voor elk exemplaar van de zwarte tandenborstel dat verkocht wordt, gaat een deel van de opbrengst naar Prostate Cancer UK. Dat is een goed doel dat zich inzet voor mannen met prostaatkanker, door onderzoek naar een geneesmiddel te financieren, te zorgen voor snellere en betere diagnoses en preventie en mannen die aan de ziekte lijden te ondersteunen. Van alle roze tandenborstels die worden verkocht, gaat een deel van de opbrengst naar het goede doel Pink Ribbon, dat zich op een soortgelijke manier inzet voor vrouwen met borstkanker. Door een WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel te kopen steun je dus ook het goede doel.

  Hoe de WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel je gebit gezond helpt houden

  De WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel helpt dus op veel manieren om je gebit gezond te houden. Deze tandenborstel zorgt namelijk voor een grondige reiniging van al je tanden en kiezen, dankzij de oscillerend-roterende techniek, speciale opzetborstels en automatische timer. Ook als je last hebt van gevoelige tanden kun je met deze tandenborstel nog goed poetsen, dankzij de speciale Sensitive-stand. Bovendien zorgen de goede ni-mh-batterij en het mooie design ervoor dat deze tandenborstel makkelijk is in het gebruik, en steun je een goed doel door er eentje aan te schaffen. De WhiteWash Rotating Power PRT1000 Tandenborstel heeft dus misschien geen Bluetooth-verbinding met je smartphone, maar helpt je wel om je hele gebit gezond te houden.

 • Een (wel heel erg) slimme tandenborstel

  Een tandenborstel helpt je om je gebit goed schoon te maken, zodat je tanden en tandvlees gezond blijven. Maar zou een tandenborstel ook meer moeten kunnen? In 2014 kwam de allereerste tandenborstel uit die gebruikmaakte van Bluetooth-technologie: de Oral-B SmartSeries Pro 6000. Deze tandenborstel kun je koppelen aan een app op je smartphone, zodat je feedback op je poetsgedrag krijgt en je techniek kunt verbeteren. Er volgden meer modellen, tot Kolibree vorig jaar zelfs een tandenborstel lanceerde die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie. Deze tandenborstel heeft geen app meer nodig, maar analyseert je poetsgedrag en kan je wekelijks een rapportje sturen. Intussen staat de ontwikkeling van nieuwe slimme tandenborstels niet stil. Zo heeft ook Philips tegenwoordig een slimme tandenborstel, en werd er vorige maand zelfs eentje aangekondigd die je emotioneel zou kunnen ondersteunen.

  Philips met Bluetooth: de Philips Sonicare DiamondClean Smart

  Het duurde even, maar nu heeft Philips dan ook een slimme tandenborstel: de Philips Sonicare DiamondClean Smart. Net als de modellen van Oral-B maakt deze tandenborstel gebruik van Bluetooth-technologie, waarmee je de tandenborstel aan de gratis app (die heel toepasselijk de Philips Sonicare App heet) kunt koppelen. De Philips Sonicare DiamondClean Smart heeft namelijk speciale SmartSensoren, die meten of je teveel druk zet tijdens het tandenpoetsen of bepaalde plekken vergeet te poetsen. Dit wordt vervolgens doorgekoppeld naar de app, zodat je feedback krijgt op je poetsgedrag. Op die manier ontwikkel je een optimale poetstechniek.

  Daarnaast heeft de Philips Sonicare DiamondClean Smart vier verschillende poetsstanden:

  1. Clean: de ‘gewone’ stand voor schone tanden
  2. White: deze stand is erop gericht de aanslag van je tanden af te vegen, zodat ze er witter uit komen te zien.
  3. Gum Health: deze stand geeft extra aandacht aan je achterste kiezen
  4. Deep Clean: deze stand helpt om eens een keer extra grondig te poetsen

  Ook kun je deze tandenborstel op maar liefst drie verschillende intensiteiten afstellen. Je kunt hem dus helemaal aanpassen op de situatie van jouw gebit. Beter nog: de opzetborstels die je bij deze tandenborstel krijgt schakelen automatisch naar de goede stand. Heb je dus een opzetborstel voor wittere tanden, dan zal je tandenborstel automatisch op de “White”-stand staan met de juiste intensiteit. De Philips Sonicare DiamondClean Smart is dankzij al deze technische snufjes een goede tandenborstel: onderzoek wijst uit dat deze tandenborstel tot wel tien keer meer tandplak verwijdert dan een gewone handtandenborstel, tot zeven keer gezonder tandvlees oplevert in twee weken en twee keer zoveel aanslag en verkleuringen kan verwijderen in drie dagen.

  De Foreo Issalexa… het kan bijna niet waar zijn

  Er zijn – al helemaal met deze nieuwe van Philips erbij – inmiddels heel wat tandenborstels die je extra kunnen helpen met tandenpoetsen. Maar waarom, zo redeneerde het Zweedse merk Foreo, zou een tandenborstel je niet ook emotioneel kunnen steunen? Ze kondigden vorige maand de nieuwe Foreo Issalexa aan, als opvolger van de Issa 2, die onder andere te zien was in Star Trek Discovery. Deze tandenborstel zou op basis van je speeksel zenuwen, angst en stress kunnen detecteren, en dan rustgevende, opbouwende woorden kunnen zeggen. Als je dus met iets naars in je hoofd loopt, en dan je tanden met deze tandenborstel poetst, is de kans groot dat deze iets zegt als “rustig aan maar, het komt allemaal goed”. Maar deze tandenborstel kan het ook detecteren als je een poetsbeurt overgeslagen hebt, of zelfs als je zo emotioneel bent dat je dat dreigt te doen, en je vermanen en waarschuwen. Ook kan de Foreo Issalexa je agenda bijhouden, en je vertellen of je misschien niet te gestrest bent voor dat etentje met je schoonouders. Bovendien kan deze tandenborstel vreemd speeksel testen, zodat hij je zelfs kan vertellen of je partner al dan niet is vreemdgegaan. Deze Foreo Issalexa is dus niet alleen goed voor je gebit, maar ook voor je emotionele welzijn.

  Denk je nu: dit wil ik? Of ben je er sceptisch op dat emotionele ondersteuning door speekseldetectie echt werkt? Verschillende websites vermelden dat je de Foreo Issalexa voor 299 euro kunt bestellen, maar andere vermoeden dat het hier om een grap gaat, gezien de tandenborstel zo kort voor 1 april werd aangekondigd en nog altijd nergens daadwerkelijk te bestellen valt. Of deze tandenborstel echt bestaat of een goed gelukte grap is, tsja, dat is dus nog heel erg de vraag. Hoe dan ook is het een intrigerend idee.

  De Oral-B Genius 9000S: je eigen slimme tandenborstel

  En wat in elk geval echt is, zijn de almaar beter wordende slimme tandenborstels van Oral-B. Na de Oral-B SmartSeries 6000 kwam de Oral-B Genius 8000S, en op dit moment is de Oral-B Genius 9000S de slimste tandenborstel die ze hebben. Deze tandenborstel is speciaal ontworpen om je zo te leren poetsen als je tandarts je aanbeveelt, dankzij de Bluetooth-technologie die je tandenborstel koppelt aan de app op je smartphone. Daardoor kan deze tandenborstel met behulp van de camera van je telefoon de verschillende delen van je mond herkennen, en zo kijken of je wel goed aan het poetsen bent. Ook heeft deze tandenborstel positiedetectietechnologie, zodat je geen belangrijkste delen van je gebit mist. Dankzij de Bluetooth-technologie kun je dus een optimale tandenpoetstechniek ontwikkelen.

  De Oral-B Genius 9000S is daarnaast ook gewoon een goede tandenborstel. Hij maakt gebruik van 3D-reinigingstechnologie, wat betekent dat hij pulseert (maar liefst 40.000 keer per minuut), roteert (maar liefst 8.800 keer per minuut) én trilt, zodat je tanden helemaal schoon worden. Ook heeft deze tandenborstel een drievoudige poetsdruksensor: teveel druk zetten betekent dat je tandenborstel rood oplicht, mindert in snelheid en stopt met pulseren, zodat je tandvlees onbeschadigd blijft. Bovendien heeft de Oral-B Genius 9000S maar liefst zes verschillende poetsstanden:

  • Daily Clean: voor een dagelijkse reiniging van je gebit
  • Gum Care: als je iets extra’s voor je tandvlees wilt doen
  • Sensitive: voor gevoelige tanden
  • Whitening: voor wittere tanden
  • Tongue Cleaner: voor het schoonmaken van je tong
  • Pro-Clean Mode: voor een extra grondige reiniging

  Verder zijn er twee versies: de Oral-B Genius 9000S Black en de Oral-B Genius 9000S White, en kun je de kleur van deze tandenborstel aanpassen dankzij de SmartRing met LED-verlichting. De Oral-B Genius 9000S is dus de ideale slimme tandenborstel.

  Een (heel erg) slimme tandenborstel

  Een tandenborstel helpt je om je gebit goed schoon te maken, zodat je tanden en tandvlees gezond blijven. Maar zou een tandenborstel ook meer moeten kunnen? Je helpen om goed te leren poetsen, bijvoorbeeld, zoals de nieuwe Philips Sonicare Diamond Clean Smart doet? Of zelfs je emotioneel ondersteunen en detecteren of je partner vreemdgaat, zoals de Foreo Issalexa dat zou doen (als hij tenminste bestaat…)? De ontwikkelingen staan niet stil, en er komen elk jaar weer een paar nieuwe tandenborstels uit die nog weer meer kunnen dan de vorige. Het is aan jezelf wat je wel en niet van je tandenborstel verwacht, maar de mogelijkheden zijn er steeds meer. De Bluetooth-tandenborstels zijn inmiddels al wel wat ‘normaler’ geworden. Als je je eigen slimme tandenborstel in huis wilt hebben, kun je de Oral-B Genius 9000S bijvoorbeeld gewoon via Tandonline bestellen. Verder blijft het natuurlijk de vraag wat er allemaal nog aan ontwikkelingen komt, en welke intelligente tandenborstels er volgend jaar weer op de markt komen…

 • De WhiteWash Rotating Power PRT1000

  De WhiteWash Rotating Power PRT1000 is een elektrische tandenborstel die relatief onbekend is. Hij is gemaakt door WhiteWash Laboratories en werkt op roterend-oscillerende technologie. Maar wat wil dat precies zeggen en wat doet deze tandenborstel dan precies voor je gebit? Welke voor- en nadelen zitten eraan? En wat heeft de WhiteWash Rotating Power PRT1000  met de strijd tegen prostaatkanker te maken?

  WhiteWash Laboratories

  De WhiteWash Rotating Power PRT1000 Elektrische Tandenborstel is ontwikkeld door WhiteWash Laboratories. Dit is een bedrijf dat in 2010 is opgericht door Matthew Lloyd en Tom Riley. Matthew Lloyd was afgestudeerd in tandheelkunde aan de Leeds University, en Tom Riley in de richting van economie aan de University of Nottingham. Ze beseften zich namelijk dat bijna iedereen wel wittere tanden wil, aangezien het één van de vragen is die tandartsen het vaakst krijgen. Het probleem: veel manieren om je tanden te bleken zijn niet goed voor je tandglazuur. Met name waterstofperoxide tast je tanden flink aan. De meeste mensen die wittere tanden willen, vinden de prijs voor hun mondgezondheid dan ook uiteindelijk te hoog. Eigenlijk is dat wel jammer.

  Matthew Lloyd en Tom Riley besloten dat het anders moest kunnen, en richtten WhiteWash Laboratories op, met als doel het maken van mooi ontworpen, betaalbare en effectieve whitening-producten zónder peroxide. Alles wat WhiteWash Laboratories maakt, is dan ook ontwikkeld en geformuleerd door tandartsen. De WhiteWash Rotating Power PRT1000 is één van de elektrische tandenborstels die in de afgelopen jaren door WhiteWash Laboratories is ontworpen en gemaakt.

  8.800 rotaties per minuut

  De volgende vraag is hoe de WhiteWash Rotating Power PRT1000 precies werkt. Als je kijkt naar de onderliggende techniek, zijn er globaal gezien twee verschillende soorten elektrische tandenborstels. Ten eerste heb je elektrische tandenborstels met roterend-oscillerende technologie. Deze maken draaiende en trillende bewegingen om de plak los te maken, en zijn meestal te herkennen aan een kleine borstelkop. En ten tweede heb je elektrische tandenborstels met sonische technologie. Deze zien er meer uit als handtandenborstels en maken alleen trillende bewegingen. Het grootste merk voor roterend-oscillerende technologie is Oral-B, en het grootste merk voor sonische technologie is Philips. Of roterend-oscillerende technologie beter werkt dan sonische of andersom, is trouwens een onbeslist vraagstuk. Er wordt nog veel onderzoek naar gedaan, maar wat wel zeker is, is dat beide technieken de plak op een efficiënte manier van je tanden verwijderen en zo je mondhygiëne verbeteren.

  De WhiteWash Rotating Power PRT1000 maakt gebruik van roterend-oscillerende technologie. Dat betekent dus dat deze tandenborstel draaiende en trillende bewegingen maakt, waardoor de plak van je tanden loskomt, zodat je die vervolgens weg kunt poetsen. De WhiteWash Rotating Power PRT1000 maakt zelfs maar liefst 8.800 rotaties per minuut. Daardoor verdwijnt alle plak op een efficiënte manier van je tanden, waardoor je tanden en tandvlees weer gezonder worden.

  Standen, timer en batterij

  Naast de roterend-oscillerende technologie helpt de WhiteWash Rotating Power PRT1000 je op meer manieren om goed te poetsen en je gebit optimaal te reinigen. Zo heeft deze elektrische tandenborstel een automatische timer, die je helpt om de aanbevolen twee minuten te poetsen. Zo poets je altijd precies zo lang als de tandarts adviseert. Ook gaat er een extra signaaltje na elke dertig seconden. Je kunt je gebit dus in vier stukken opdelen, en weet dan steeds wanneer je moet overschakelen. Zo poets je je tanden gelijkmatiger.

  De WhiteWash Rotating Power PRT1000 beschikt daarnaast over twee verschillende poetsstanden:

  1. Clean: een stand die zorgt voor een grondige, dagelijkse reiniging van je tanden.
  2. Sensitive: een stand speciaal voor mensen met gevoelige tanden, die helpt om voorzichtig, maar toch zo efficiënt mogelijk te poetsen. Op die manier blijven de gevoelige tanden goed schoon, waardoor het tandvlees zich sneller kan herstellen, zonder dat het pijn doet.

  Je kunt de WhiteWash Rotating Power PRT1000 met deze twee standen aanpassen op wat jouw gebit op een bepaald moment nodig heeft. Deze tandenborstel heeft bovendien een ni-mh-batterij, die heel erg lang meegaat. Zo hoef je niet zo vaak op te laden. Je kunt trouwens op de batterij-indicator altijd zien hoe het met de lading is gesteld, zodat je op tijd weet wanneer de batterij leeg is.

  Tegen prostaatkanker

  In 2016 ging er elk uur een man in Engeland dood aan prostaatkanker. Dit is dan ook de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen: maar liefst een kwart van de kankerdiagnoses is prostaatkanker. Onderzoek heeft aangetoond dat deze vorm van kanker zwaarder dreigt te worden, waardoor er in de toekomst nog meer mannen aan zouden kunnen overlijden dan nu al het geval is. Het is dus belangrijk om hier iets tegen te doen. In Engeland is het goede doel Prostate Cancer UK daar hard aan bezig. Ze financieren extra onderzoek naar prostaatkanker, organiseren voorlichtingen en proberen zo om:

  • Betere en duidelijkere diagnoses voor elkaar te krijgen
  • De behandeling die er nu is voor prostaatkanker te verbeteren
  • Mannen met een risicofactor van tevoren beter bewust te maken van de kans op kanker, en hen te helpen te doen wat mogelijk is om te vermijden dat ze ziek worden
  • Prostaatkankerpatiënten te helpen en ondersteunen

  WhiteWash Laboratories ondersteunt dit doel met de WhiteWash Rotating Power PRT1000. Voor elke  tandenborstel van de zwarte of roze versie die wordt verkocht, gaat er namelijk 2,50 pond naar Prostate Cancer UK. Door de zwarte variant van deze tandenborstel te gebruiken, help je dus mee in de strijd tegen prostaatkanker.

  De WhiteWash Rotating Power PRT1000

  Het is misschien een relatief onbekende tandenborstel, maar de WhiteWash Rotating Power PRT1000 blijkt verrassend goed te zijn. Je gebit wordt grondig en efficiënt gereinigd dankzij de pulserend-oscillerende technologie, waardoor je tanden en tandvlees gezonder worden. Dit effect wordt nog eens ondersteund door de professionele automatische timer, waardoor je altijd lang en gelijkmatig genoeg poetst. Met de keuze uit twee verschillende poetsstanden kun je deze elektrische tandenborstel aanpassen op wat jouw gebit op een bepaald moment nodig heeft. Daarnaast is de WhiteWash Rotating Power PRT1000 makkelijk in het gebruik, dankzij de lang meegaande batterij.  En bovendien help je (of nou ja, als je de zwarte of roze versie koopt dus) met deze tandenborstel een klein beetje mee om prostaatkanker tegen te gaan.

 • De Oral-B Pro 2500

  De Oral-B Pro 2500 is één van de wat oudere elektrische tandenborstels van Oral-B. Er zit dan ook geen Bluetoothtechnologie op, hij is niet aan een app te koppelen en heeft ook zeker geen SmartRing of zes verschillende poetsstanden. Toch is de Oral-B Pro 2500 misschien wel geavanceerder dan je denkt. Deze tandenborstel is namelijk helemaal geïnspireerd op professionele reinigingsinstrumenten die door tandartsen worden gebruikt. Het resultaat is een tandenborstel die er vergeleken met al die nieuwere modellen simpel uitziet, maar wel heel effectief is. Bovendien is de Oral-B Pro 2500 makkelijk in het gebruik, heeft deze tandenborstels een paar handige accessoires en blijkt hij als het op opzetborstels aankomt nog verrassend veelzijdig te zijn.

  De Oral-B Pro 2500 en 3D-reinigingstechnologie

  De Oral-B Pro 2500 maakt gebruik van de 3D-reinigingstechnologie van Oral-B. Dat betekent dat deze tandenborstel roterende, pulserende én trillende bewegingen maakt om alle plak van je tanden weg te vegen. Deze combinatie van drie bewegingen zorgt ervoor dat er meer dan twee keer zoveel plak van je tanden verdwijnt als wanneer je een handtandenborstel had gebruikt. Daardoor worden tandproblemen voorkomen en krijg je gezonder tandvlees. Om precies te zijn maakt deze tandenborstel maar liefst veertigduizend pulsaties en achtduizendachthonderd rotaties per minuut.

  Om het effect van deze 3D-reinigingstechnologie nog eens te versterken, passen op de Oral-B Pro 2500 alleen opzetborstels met een kleine borstelkop. Zo kun je makkelijk bij alle plekken in je mond komen, en al je tanden van alle kanten poetsen. In de doos van de Oral-B Pro 2500 zit ook alvast een setje CrossAction-opzetborstels. Deze opzetborstels hebben nauwkeurig geplaatste haren, die in een hoek van ongeveer zestien graden op de opzetborstel staan. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar bij veel professionele reinigingsinstrumenten is dat ook zo. Deze plaatsing van de borstelharen zorgt er namelijk voor dat deze tandenborstel zich helemaal aan je tanden aanpast, waardoor er effectief meer plak verdwijnt.

  Lekker makkelijk

  Naast dat deze tandenborstel dus effectief je gebit reinigt, is hij ook gemakkelijk in het gebruik. Want zoals gezegd heeft de Oral-B Pro 2500 zeker geen zes verschillende poetsstanden. Om precies te zijn heb je de keuze uit twee:

  1. Dagelijkse reiniging: met deze stand wordt je gebit uitgebreid gereinigd en alle plak verwijderd. Eigenlijk iets dat je elke dag voor je tanden zou moeten doen.
  2. Tandvleesverzorging: met dit programma krijgt je tandvlees extra aandacht, zodat de doorbloeding ervan gestimuleerd wordt en het gezonder wordt.

  Eigenlijk is dit alles wat je nodig hebt om je gebit gezond te houden. En het is ergens ook wel lekker makkelijk om niet elke keer uit zes dingen te hoeven kiezen.

  De Oral-B Pro 2500 wordt nog makkelijker in het gebruik dankzij het fijne handvat, waar ook de oplaadbare batterij in zit. Helemaal opgeladen kan de tandenborstel maar liefst zeven dagen mee, dus je hoeft maar eens per week de batterijen te wisselen. Bovendien is het handvat gemaakt van rubber, zodat het niet wegglijdt tijdens het poetsen. Het handvat van de Oral-B Pro 2500 is trouwens waterbestendig, wat wel zo handig is voor gebruik in de badkamer.

  Accessoires van de Oral-B Pro 2500

  Door te ruw te poetsen kun je je tanden en tandvlees beschadigen, wat natuurlijk niet de bedoeling is van tandenpoetsen. De Oral-B Pro 2500 beschikt over een druksensor, die oplicht als je te hard poetst. Ook legt deze meteen de pulserende functie stil, zodat je je tanden niet verder kunt beschadigen. Om je nog iets meer te helpen bij het poetsen, heeft deze elektrische tandenborstel een professionele timer, die na twee minuten afgaat. Zo poets je altijd de door tandartsen aanbevolen tijd. Ook gaat er elke dertig seconden een extra piepje, zodat je de verschillende delen van je gebit gelijkmatig poetst.

  Hoewel je deze tandenborstel dus niet heel ver aan kunt passen aan je eigen voorkeuren, is er één ding waar je wel veel keuze in hebt. Bijna alle opzetborstels van Oral-B passen namelijk wel op de Oral-B Pro 2500. Als je de opzetborstel gaat vervangen, kun je dus kiezen uit:

  Dus of je nu gevoelige tanden hebt, wittere tanden wilt of implantaten hebt, door een geschikte opzetborstel aan te schaffen kun je met de Oral-B Pro 2500 zeker iets speciaals voor je gebit doen. Ook is de Oral-B Pro 2500 verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, namelijk de Oral-B Pro 2500 Black Box en de Oral-B Pro 2500 Pink Box.

  Simpel, maar heel efficiënt

  Hoewel de Oral-B Pro 2500 geen ingewikkelde Bluetooth-technologie, gekoppelde apps of erg veel personalisatiemogelijkheden heeft, is het een tandenborstel die je gebit grondig reinigt, je tandvlees gezonder maakt en tandproblemen helpt voorkomen. Bovendien is deze tandenborstel makkelijk in het gebruik, juist omdat er maar twee poetsstanden zijn, en ook door het fijne handvat. Tandenpoetsen wordt makkelijker dankzij de poetsdruksensor en de professionele timer, en je kunt het afstemmen op wat je nodig hebt door een goede opzetborstel te kiezen.  De Oral-B Pro 2500 mag dus misschien wat simpel overkomen, maar eigenlijk is het gewoon een heel goede tandenborstel.

 • Een tandenborstel met kunstmatige intelligentie

  Het was groot nieuws toen hij voor het eerst uitkwam: een tandenborstel die je via een app commentaar kon geven op je poetsgedrag. De elektrische tandenborstel met bluetooth-technologie bestaat inmiddels al een tijdje. Je kunt nu zelfs kiezen uit meerdere varianten, zoals de Oral-B Genius 9000S, de Oral-B Pro 6000 SmartSeries en de Oral-B Genius 8000S. Maar op CES 2017 werd deze week iets geïntroduceerd dat nog een stapje verder gaat: een elektrische tandenborstel met kunstmatige intelligentie.

  CES: televisies, haargroeihelmen, kattenvoer en tandenborstels

  CES staat voor Consumer Electronics Show. Het is een jaarlijks evenement waarop nieuwe consumentenelektronica wordt gepresenteerd. Hoewel dat misschien wat suf klinkt, is het behoorlijk groot. Vorig jaar was 81% van de landen in de wereld vertegenwoordigd, en waren er in totaal maar liefst 177.393 bezoekers. Daarbij waren 200 vertegenwoordigers van overheden, 7545 media (wat meer is dan bij de Olympische Spelen in datzelfde jaar) en 32.949 vertegenwoordigers van geïnteresseerde bedrijven. Dit jaar was de show in Las Vegas, en hij duurde van vijf tot acht januari.

  Er waren best wat interessante, technische snufjes te zien. Zo kwam LG met een televisie van slechts vier millimeter dik. Ook was er een bedrijf dat een kattenvoerbak gemaakt heeft die bijhoudt hoeveel brokjes en water je kat nog heeft. Een andere interessante uitvinding was een helm die met speciaal licht je haar zou moeten laten groeien. Maar naast al dit soort dingen was er ook een nieuwe elektrische tandenborstel te bewonderen: de Ara van Kolibree. Het is de eerste elektrische tandenborstel die werkt dankzij kunstmatige intelligentie.

  Ara

  Het idee achter de Ara is dat je met behulp van kunstmatige intelligentie je poetsgedrag kunt verbeteren. Dit is niet heel veel anders dan het concept van een tandenborstel met Bluetooth, maar met de Ara heb je je smartphone niet eens meer nodig. Deze tandenborstel is namelijk in staat om je poetsgewoonten te detecteren terwijl je je tanden poetst. Zo meet de Ara hoe vaak je poetst, hoe lang je poetst en welke gebieden in je mond je poetst. Zodra je de bijbehorende app opent, synchroniseert deze met de data in de tandenborstel en krijg je een compleet overzicht. Maar je kunt er ook voor kiezen om elke week een rapportje per mail te krijgen. Zo kom je precies te weten hoe je poetst, en kun je meten hoe effectief je poetsbeurten zijn. Dat is één van de makkelijkste manieren om je mondhygiëne te verbeteren.

  Maar de Ara heeft meer bijzonderheden. Zo is het de lichtste elektrische tandenborstel die op dit moment op de markt is. Bovendien heeft hij een speciaal programma om kinderen goed te leren tandenpoetsen. Op de bijbehorende app zit namelijk een soort game, die het voor kinderen leuk maakt om hun gebit goed schoon te leren houden. Bovendien maakt deze tandenborstel (die overigens op sonische technologie werkt) zachte trillingen om gevoelig tandvlees te beschermen. En trouwens, hij heeft een mooi ontwerp, met een praktische, kleine borstelkop en afgeronde borstelharen.

  Nieuw tijdperk?

  Kolibree zelf heeft het over een ‘nieuw tijdperk in de mondhygiëne’. Maar hoewel de Ara zeker een mooie tandenborstel belooft te zijn, is de stap van bluetooth naar kunstmatige intelligentie natuurlijk wel iets kleiner dan die van gewone elektrische tandenborstels naar bluetooth. Misschien valt het met dat nieuwe tijdperk dus wel mee. En je app aan moeten zetten voor je gaat poetsen met een bluetooth-tandenborstel is helemaal niet zoveel moeite. Of de Ara met zijn kunstmatige intelligentie dus echt beter is dan de bestaande Bluetooth-tandenborstels wordt even afwachten.

 • De WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000

  Elektrische tandenborstels zijn er in alle soorten en maten, maar grofweg zijn ze in twee categorieën te verdelen: pulserend-roterend en sonisch. Dit verschil zit hem in de technologie waar de tandenborstel gebruik van maakt. Elektrische tandenborstels met pulserend-roterende technologie maken ronddraaiende en heen- en weergaande bewegingen om de plak van je tanden los te maken. Meestal hebben ze een kleine borstelkop (vanwege dat ronddraaien), zodat je makkelijk overal bij komt. Vrijwel alle elektrische tandenborstels van Oral-B zijn pulserend-roterend.

  Elektrische tandenborstels met sonische technologie maken op- en neergaande bewegingen. De borstelkop lijkt op die van een gewone handtandenborstel, waardoor deze tandenborstels over het algemeen vertrouwder aanvoelen. Vaak zijn elektrische tandenborstels van dit type van Philips. Maar natuurlijk zijn er ook andere sonische tandenborstels, zoals de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000. Deze elektrische tandenborstel geeft een nieuw perspectief op wat sonische technologie kan doen.

  WhiteWash Laboratories

  De WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 is ontwikkeld door WhiteWash Laboratories. Dit bedrijf is in 2010 opgericht door Matthew Lloyd en Tom Riley. Deze twee mannen realiseerden zich namelijk dat bijna iedereen wel wittere tanden wil: het is één van de vragen die tandartsen het vaakst krijgen. Maar veel manieren om je tanden te bleken zijn niet goed voor je tandglazuur. Met name waterstofperoxide tast je tanden flink aan. De meeste mensen die wittere tanden willen, zijn dan ook niet bereid om het zware prijskaartje dat eraan hangt te betalen. En eigenlijk is dat jammer.

  Matthew Lloyd was afgestudeerd in tandheelkunde aan de Leeds University, and Tom Riley in de richting van economie aan de University of Nottingham. Ze besloten hun kennis bij elkaar te leggen en een lijn uit te brengen van producten om je tanden op een gezonde manier witter te maken. En zo werd WhiteWash Laboratories opgericht, met als doel het maken van non-peroxide, mooi ontworpen, betaalbare en effectieve whitening-producten. Alles wat WhiteWash Laboratories maakt, is ontwikkeld en geformuleerd door tandartsen. Zo ook de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000.

  Sonische technologie: meer plak weg en gezondere tanden

  De WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 werkt op sonische technologie. Dat betekent – zoals al eerder gezegd – dat deze trillende bewegingen maakt om de plak van je tanden los te maken. De WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 haalt de 40.000 trillingen per minuut. Het is klinisch bewezen dat deze tandenborstel daardoor meer plak weghaalt dan een gewone handtandenborstel. Zo helpt de sonische technologie dus om gezondere tanden en gezonder tandvlees te krijgen.

  Maar de sonische technologie heeft een ander voordeel: je krijgt er ook wittere tanden van. Op je tanden zit namelijk bijna altijd een laagje aanslag. Dit wordt veroorzaakt doordat je koffie of thee drinkt, of door rode wijn en tabak. Het is onschuldig, maar je tanden lijken daardoor wel minder wit dan ze eigenlijk zijn. De sonische technologie WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 veegt deze aanslag van je tanden weg, waardoor ze hun natuurlijke witheid weer terugkrijgen. Zo krijg je op een gezonde manier wittere tanden.

  Poetsstanden, batterij en timer

  Omdat elk gebit weer anders is, zitten de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 maar liefst drie verschillende poetsstanden. Zo kun je hem helemaal aanpassen aan jouw wensen, door te kiezen uit:

  1. Deze stand is voor een grondige, dagelijkse reiniging van je gebit.
  2. Deze stand is speciaal voor mensen met gevoelige tanden, en reinigt je gebit grondig, maar wel op een zachte manier.
  3. Deze stand masseert en stimuleert je tandvlees, waardoor het gezonder en sterker wordt.

  In deze elektrische tandenborstel zit een ni-mh-batterij (nikkel-metaal-hydride-batterij) die lang meegaat. Bovendien kun je op de handige oplaadindicator altijd zien hoe het met de lading staat. Dat is wel zo fijn, aangezien opladen meer dan vierentwintig uur duurt. Sowieso moet je deze tandenborstel altijd opladen als je hem nog nooit gebruikt hebt, of meer dan drie maanden niet aangezet hebt. WhiteWash Laboratories adviseert om de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 in de oplader te zetten als je hem niet gebruikt, zodat hij altijd genoeg lading heeft als je hem nodig heb. Misschien is dat inderdaad wel een slim idee.

  Op deze tandenborstel zit een timer, die je helpt om de door tandartsen aanbevolen tijd te poetsen. In tegenstelling tot bij andere tandenborstels, is de timer van de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 zelfs automatisch. Dat betekent dat deze elektrische tandenborstel na twee minuten gebruik altijd stopt, zodat je precies weet wanneer de tijd om is en geen minuut te lang of te kort poetst. Bovendien gaat er elke dertig seconden een extra piepje. Dat helpt je om alle gebieden in je mond gelijkmatig te poetsen.

  Opzetborstels om je glazuur te beschermen

  Bij de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 krijg je maar liefst drie opzetborstels van hoge kwaliteit. Deze zijn erop ontworpen om je glazuur te beschermen, en hebben dan ook een rubberen kop. Deze zorgt er ook voor dat je tandvlees tijdens het poetsen niet beschadigt. Op de achterkant van elke borstelkop zit een reliëf van rubber, dat je als tongreiniger kunt gebruiken. Door je tong hiermee schoon te maken, voorkom je een slechte adem. Zo kun je met de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 niet alleen je gebit reinigen, maar ook de rest van je mond verzorgen. De opzetborstels hebben speciale haren, waarvan bewezen is dat ze 35% meer oppervlaktevlekken van je tanden vegen dan andere haren. Deze opzetborstels helpen dus ook mee om je tanden extra wit te maken.

  Sonische technologie voor wittere en gezondere tanden

  Samengevat zien we dat de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 dankzij de sonische technologie niet alleen je tanden helpt gezonder te worden, maar ze ook nog eens op een natuurlijke manier witter maakt. Bovendien kun je hem dankzij de verschillende poetsstanden precies aanpassen aan wat jij voor je gebit wilt, en gaat de batterij lang mee. De timer en slim ontworpen opzetborstels helpen je om deze positieve effecten nog eens te versterken. En laten we niet vergeten dat de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 een erg mooi design heeft, wat leuk staat in je badkamer. Deze elektrische tandenborstel is dus zeker het proberen waard, net als bijvoorbeeld de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush. Op die manier krijg je niet alleen een witte glimlach, maar een gezonde witte glimlach.

 • De N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush

  Als we het over elektrische tandenborstels hebben, gaat het meestal over Philips of Oral-B. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer elektrische tandenborstels in de wereld, zoals bijvoorbeeld de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush. Deze tandenborstel is bedoeld om niet alleen een witte glimlach te krijgen, maar ook een gezonde witte glimlach. Om dit te bereiken, werkt de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush op sonische technologie, die niet alleen je tanden gezonder maakt, maar ze ook hun natuurlijke witheid teruggeeft. Daarnaast heeft deze elektrische tandenborstel drie verschillende poetsstanden en een aantal leuke accessoires. Dit alles is bedoeld om je een mooie, witte én gezonde glimlach te bezorgen. Alleen werkt dat ook?

  De Nano Range van WhiteWash Laboratories

  De Nano Range is een lijn van WhiteWash Laboratories (een bedrijf in Engeland), van whiteningproducten gebaseerd op een speciale formule. Deze is zo ontworpen dat je er niet alleen een witte, maar ook een gezonde lach van krijgt. De formule is helemaal ontwikkeld door tandartsen – wat vijf jaar heeft geduurd. Daardoor is elk ingrediënt toegevoegd met een specifieke reden, en wordt elk ingrediënt gemotiveerd door onderzoek. Het resultaat is een unieke combinatie van tien ingrediënten, die allemaal door de wetenschap worden ondersteund. Anderzijds zijn er ook dingen die in andere tandpasta’s en mondspoelmiddelen doorgaans wel zitten, maar niet in de producten van de Nano Range. Voorbeelden zijn SLS, alcohol, parabenen, triclosan en PEG.

  De basis van de formule van de Nano Range is de geavanceerde Enamel Repair Technology©. Deze technologie maakt gebruik van hydroxyapatietdeeltjes: ongelooflijk kleine kristallen, die de bijzondere eigenschap hebben dat ze zacht, gevoelig tandglazuur weer gezond en sterk maken. Ook herstellen deze deeltjes beschadigingen in je gebit: als een tand niet gezond is, ontstaan er namelijk een soort kleine gaatjes in het oppervlak. De hydroxyapatietkristallen vormen dan samen grotere kristallen en vullen zo deze gaatjes. Op die manier vormen ze een nieuwe laag glazuur, die je tanden bovendien een witte glans geeft. Alles bij elkaar helpt Enamel Repair Technology© om je tanden witter te maken, tandgevoeligheid te voorkomen en de tanden sterker te maken.

  Ook bevat de formule van de Nano Range kaliumnitraat, dat helpt om gevoelige tanden te voorkomen. Een ander ingrediënt is fluoride, dat de tanden versterkt. Daarnaast zit in de producten van de Nano Range xylitol, dat de groei van bacteriën voorkomt en je tanden tegen zuuraanvallen beschermt. De Nano Range wordt inmiddels in 2015 winkels in 35 landen verkocht. De lijn heeft onder andere tandpasta, flosdraad en mondwater… maar ook een elektrische tandenborstel: de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush.

  Sonische technologie voor gezondere en wittere tanden

  Deze elektrische tandenborstel maakt gebruik van sonische technologie. Dat betekent dat de borstelkop tijdens het poetsen trillende bewegingen maakt: wel 40.000 per minuut. Daardoor komt de plak los van je tanden, zodat je deze vervolgens weg kunt poetsen. Het is klinisch bewezen dat je zo meer plak verwijdert dan met een handtandenborstel. Het resultaat is dat je tanden en tandvlees gezonder worden.

  Maar de sonische technologie maakt je tanden ook witter. Het is namelijk zo dat je tanden over het algemeen minder wit lijken dan ze zijn. Dat komt doordat er een laagje aanslag op zit. Dit wordt veroorzaakt door koffie, thee, tabak of rode wijn. De sonische bewegingen van de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush vegen deze aanslag weg, zodat je tanden hun natuurlijke witheid weer terugkrijgen. In vergelijking tot andere tandenborstels met dit principe, verwijdert de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush maar liefst 35% meer oppervlaktevlekken. En het mooie van deze manier van je tanden witter maken is dat je tanden er niet door beschadigen. Zo krijg je dus echt niet alleen wittere, maar ook gezondere tanden.

  Poetsstanden en timer

  Naast de sonische technologie heeft de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush ook andere handige eigenschappen die het een bijzondere elektrische tandenborstel maken. Zo zitten er drie verschillende poetsstanden op:

  1. Clean: deze stand is voor een dagelijkse reiniging, en helpt om je tanden goed schoon te maken.
  2. Sensitive: deze stand is speciaal voor mensen met gevoelige tanden, en helpt om je gebit grondig te reinigen zonder dat dit op de gevoelige plaatsen pijn doet.
  3. Massage: deze stand helpt om je tandvlees extra goed te verzorgen. De tandenborstel masseert en stimuleert op deze stand je tandvlees, zodat de doorbloeding wordt verbeterd.

  Daarnaast heeft de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush een automatische timer. Deze telt twee minuten af, zodat je altijd de door tandartsen aanbevolen tijd poetst. Het interessante van deze timer is dat de tandenborstel na die twee minuten ook stopt, zodat je niet eens op hoeft te letten wanneer deze afgaat. Ook gaat er elke dertig seconden een piepje, zodat je de verschillende gebieden in je mond gelijkmatig kunt poetsen.

  Opzetborstels en batterijen

  Bij de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush zitten maar liefst drie opzetborstels van topkwaliteit. Deze zijn zo gemaakt dat ze je tandglazuur helpen beschermen, zodat je je gebit niet beschadigt tijdens het poetsen. Dat komt doordat de borstelkop bedekt is met een dun laagje rubber. Op de achterkant van deze borstelkop zit een extra rubberen reliëf, dat je als tongschraper kunt gebruiken. Zo kun je met deze tandenborstel je mond nog frisser en schoner maken.

  De N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush werkt op een lithiumionbatterij die lang meegaat. Het nadeel is wel dat volledig opladen maar liefst 24 uur duurt. Daarom is het handig om deze tandenborstel op momenten dat je hem niet gebruikt aan de (bijgeleverde) oplader te leggen. Doe je dit liever niet, dan zit er een indicator op die aangeeft hoe ver de accu leeg is.

  De N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush

  Al met al is de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush een elektrische tandenborstel die op een geavanceerde, efficiënte technologie werkt, waardoor je tanden daadwerkelijk niet alleen witter, maar ook gezonder worden. De handige accessoires dragen eraan bij dat hij ook nog eens prettig is in het gebruik. En naast dat alles heeft deze tandenborstel een mooi design, waardoor hij bovendien mooi staat in je badkamer.

 • Opzetborstels in alle soorten en maten

  Elektrische tandenborstels zijn er in alle soorten en maten. Als je er eentje hebt, gaat deze makkelijk een paar jaar mee. Dat is anders met de opzetborstels. Die moet je volgens het advies van veel tandartsen immers elke drie tot vier maanden vervangen. En als je nieuwe wilt, heb je keuze uit allerlei verschillende soorten en maten. Welke is dan de beste keuze?

  Philips of Oral-B

  Globaal gezien zijn er twee grote merken voor elektrische tandenborstels: Philips en Oral-B. Dit zijn dan ook de merken opzetborstels waar we naar zullen kijken. Opzetborstels van Philips hebben altijd speciale, verkleurende borstelharen. Daaraan kun je zien wanneer de opzetborstel aan vervanging toe is, zodat je altijd op tijd nieuwe koopt. Ook hebben deze opzetborstels allemaal een kliksysteem om ze makkelijk mee los en vast te klikken op de elektrische tandenborstel. Opzetborstels van Oral-B hebben niet zo’n kliksysteem, maar zijn over het algemeen wel redelijk makkelijk op en af de tandenborstel te krijgen. En ook deze opzetborstels hebben speciale ‘indicator borstelharen’, die tot halverwege verkleuren om aan te geven wanneer je opzetborstels aan vervanging toe zijn. Dat is meteen een handig geheugensteuntje.

  Wat de beste keuze is, is iets dat voor iedere situatie weer anders is. Het maakt immers best wel uit of je last hebt van gevoelige tanden, wittere tanden wilt, een beugel of implantaten hebt, gewoon goed je tanden wilt poetsen of juist een opzetborstel voor je kinderen zoekt. Maar gelukkig is er voor elk gebit een goede opzetborstel.

  Gevoelige tanden

  Last hebben van gevoelige tanden betekent dat je tandvlees zich teruggetrokken heeft, waardoor de uiteinden van je tandzenuwen bloot zijn komen te liggen. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Maar het resultaat is bij iedereen hetzelfde: pijn bij eten en drinken, omdat de zenuwen hierdoor geprikkeld worden. In deze situatie is het dan ook erg belangrijk om de juiste opzetborstel te vinden. Als je een elektrische tandenborstel van Oral-B  hebt, kun je eens nadenken over Sensitive Clean Opzetborstels. Deze opzetborstels hebben extra zachte borstelharen, waardoor je er een zachte, maar grondige reiniging mee bereikt. Voor mensen met een elektrische tandenborstel van Philips zijn er Sonicare Standaard Opzetborstels Sensitive HX6052/07. Deze hebben ultrazachte borstelharen en een speciaal, zacht profiel, voor een zachte en effectieve reiniging. Een andere optie zijn de Sonicare Opzetborstels Adaptive Clean Standaard HX9042/95. De borstelharen passen zich precies aan op je tandoppervlak, waardoor deze opzetborstels de vorm van je tanden en tandvlees bijna precies volgen. Op die manier bereiken de Sonicare Opzetborstels Adaptive Clean Standaard HX9042/95 vier keer meer tandoppervlak dan andere opzetborstels, met als resultaat dat ze tien keer meer plak verwijderen, ook op moeilijk bereikbare plekken. En tijdens dit grondige reinigingsproces beschermen deze opzetborstels ook nog eens je tanden, omdat ze overmatige druk absorberen. Op die manier kun je je gebit goed reinigen, op een manier die toch zacht is voor gevoelige tanden.

  Beugels, kronen, bruggen en implantaten

  Je tanden poetsen wordt een stuk minder makkelijk als je speciale apparatuur – zoals beugels, kronen, bruggen of implantaten – in je mond hebt. Gelukkig zijn ook hier speciale opzetborstels voor. Mensen met een elektrische tandenborstel van Oral-B kunnen bijvoorbeeld eens naar Interspace Opzetborstels kijken. Deze zijn speciaal ontworpen voor dit soort situaties. Ze hebben lange, spitse haren, zodat je makkelijk bij alle moeilijk bereikbare plekken in je gebit kunt komen. Een andere optie (met name voor mensen met beugels) zijn OrthoCare Essentials Opzetborstels. Ze bieden een grondige reiniging, maar maken soepele bewegingen. Deze opzetborstels verwijderen daardoor plak zonder dat je gebit of de orthodontische apparatuur daarin beschadigd raakt. Ze reinigen diep tussen je tanden, maar ook rondom deze apparatuur, en zorgen zo voor een goede verzorging van je gebit. Voor mensen met een elektrische tandenborstel van Philips zijn er Sonicare Opzetborstels Intercare Standaard HX9004/07. Deze hebben extra lange, dicht op elkaar staande borstelharen, waarmee je makkelijk bij moeilijk bereikbare plekken komt. Ook plak die diep tussen je tanden zit, haal je hier eenvoudig mee weg. Voor mensen met beugels of andere speciale apparatuur in hun mond zijn deze opzetborstels dus ideaal.

  Witte tanden

  Vaak lijken je tanden minder wit dan ze zijn. Dat komt doordat er meestal een laagje aanslag op zit, dat veroorzaakt wordt door koffie, thee, tabak of rode wijn. Als je deze aanslag kunt verwijderen, krijg je dus op een natuurlijke manier wittere tanden. Er zijn opzetborstels die je hierbij kunnen helpen, zoals Oral-B 3D White Opzetborstels. Deze opzetborstels hebben een speciale, rubberen polijstcup, die geïnspireerd is op de whiteninginstrumenten van tandartsen. Deze verwijdert zacht de aanslag van je tanden, zodat je een stralend witte lach krijgt. Deze opzetborstels omvatten daarnaast elke tand, zodat je gebit ook nog eens grondig wordt gereinigd. Voor mensen met een elektrische tandenborstel van Philips, zijn er Opzetborstels Diamond Clean Standaard HX6064/07. Deze hebben ruitvormige, dicht op elkaar geplaatste borstelharen die twee keer zoveel aanslag verwijderen als andere opzetborstels. Zo krijg je wittere tanden binnen zeven dagen.

  Gewoon gezonde tanden (ook voor kinderen)

  Als je gewoon zoveel mogelijk plak van je tanden wilt verwijderen, zijn daar natuurlijk ook opzetborstels voor. Als je een elektrische tandenborstel van Oral-B hebt, kun je Precision Clean Opzetborstels proberen. Deze voegen zich helemaal om je tanden, zodat de zachte, groene borstelharen deze extra grondig kunnen reinigen. Intussen zijn er speciale, langere borstelharen (de zogenaamde ‘interdental tips’) die tussen je tanden komen en de plak die daar zit ook verwijderen. Op die manier wordt je hele gebit grondig gereinigd. Voor mensen met een elektrische tandenborstel van Philips zijn er Sonicare Opzetborstels ProResults Mini HX6022/07. Deze volgen de vorm van je tanden heel precies, zodat alle plak wordt verwijderd, ook op moeilijk bereikbare plekken. Omdat deze opzetborstels zijn ontworpen om de bewegingen van de sonische tandenborstel te volgen, wordt je gebit er extra schoon van.

  Maar ook voor kinderen zijn er goede opzetborstels. Oral-B heeft bijvoorbeeld opzetborstels met vrolijke motiefjes van Princess, Cars, Mickey Mouse en Frozen. Deze opzetborstels hebben extra kleine haren, voor een zachte, maar grondige reiniging van het kindergebit. In het midden zitten langere haren, die helpen om vlekken te verwijderen. Voor mensen met een elektrische tandenborstel van Philips zijn er Sonicare Opzetborstels Kids Standaard HX6042/33. Deze zijn kleiner dan gewone opzetborstels, zodat ze beter in de mond van een kind passen. Ook hebben ze extra zachte borstelharen en een rubberen beschermlaag, die speciaal ontworpen is om de kwetsbare tanden van een kind te beschermen.

  Opzetborstels voor elke situatie

  Of je nou last hebt van gevoelige tanden, orthodontische apparatuur in je mond hebt, wittere tanden wilt, gewoon graag een schoon gebit hebt of iets zoekt voor je kinderen; in elke situatie is er wel een geschikte opzetborstel. Zowel Oral-B als Philips heeft voor al deze wensen wel een handig model. Het enige waar je nog op hoeft te letten, is of de bewuste opzetborstel wel op je elektrische tandenborstel past. Dat kan namelijk verschillen. Bij Oral-B passen bijna alle opzetborstels wel op de roterende modellen (voor de sonische zijn er Sonic Complete en Pulsonic). Bij Philips kun je aan het “HX…”-nummer in de naam meestal wel zien of deze opzetborstels op jouw tandenborstel passen. Daarna is het alleen nog maar een kwestie van tijd om de juiste opzetborstel te vinden voor jouw gebit.

 • De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12

  In maart dit jaar werd de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 als beste gereviewd op Kieskeurig. Als je de reviews zo leest, is dit ook goed te begrijpen. Deze elektrische tandenborstel is makkelijk in het gebruik: hij heeft een mooi design en is makkelijk vast te houden, maar laadt ook snel op en dankzij het reisetui kun je hem handig meenemen. Maar deze tandenborstel maakt je gebit ook voelbaar schoner. Je merkt meteen verschil: het is alsof je net bij de tandarts bent geweest. Je tanden voelen de hele dag gladder en schoner. Bovendien krijg je een frissere adem en mindert de snelheid niet als de tandenborstel leeg raakt. Het enige nadeel zijn misschien de bijbehorende opzetborstels, aangezien die wat aan de dure kant zijn.

  Als je deze mensen zo kunt geloven, is de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 dus een fantastische tandenborstel. Maar wat doet deze tandenborstel nou eigenlijk precies? Wat zijn de voor- en nadelen ervan? En hoe goed is de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 uiteindelijk?

  Adaptieve reinigingstechnologie

  De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 is een tandenborstel om je gebit zacht en toch grondig mee te reinigen. Daarvoor maakt deze tandenborstel gebruik van de zogenaamde “adaptieve reinigingstechnologie”. Dat begint bij de Adaptive Clean Opzetborstel. Deze heeft zachte, flexibele zijkanten, waardoor deze opzetborstel de vorm van je tandvlees en tanden heel precies volgt.  Daardoor bereikt de Adaptive Clean Opzetborstel vier keer meer oppervlak dan een gewone opzetborstel. Ook kom je met deze tandenborstel makkelijk bij zelfs de moeilijkst bereikbare plekken in je mond, zodat je er je hele gebit mee kunt verzorgen. Het resultaat? Je tanden worden voelbaar schoner.

  Deze elektrische tandenborstel is ook een ideale tandenborstel om slechte gewoontes mee af te leren. Veel mensen poetsen namelijk te hard, waardoor ze hun tandvlees en tandglazuur beschadigen. Dat gebeurt minder snel met de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12, dankzij de intuïtieve druksensor van deze tandenborstel. Deze meet hoeveel druk je zet, en laat het handvat zachtjes trillen als het teveel is. Daarnaast absorbeert de Adaptive Clean Opzetborstel overmatige druk. Op die manier wordt je tandvlees dus goed beschermd. Onderzoek heeft uitgewezen dat zeven op de tien agressieve poetsers met verkeerd poetsgedrag stopte door het gebruik van deze tandenborstel.

  De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 en een schoon gebit

  Met de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 krijg je een gezonder gebit in slechts twee weken. Deze tandenborstel maakt namelijk gebruik van sonische technologie. Dat betekent dat de borstelkop trilt (maar liefst 31.000 trillingen per minuut), waardoor de tandpasta diep tussen de tanden en langs de tandvleesranden wordt gespoeld. Daardoor wordt het tandoppervlak snel schoon, en plak wordt efficiënt verwijderd. Bovendien masseert de trillende borstelkop je tandvlees, waardoor de bloedsomloop hiervan wordt gestimuleerd, zodat je tandvlees gezonder wordt. De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 verwijdert maar liefst tien keer zoveel plak als een gewone handtandenborstel.

  Ook beschikt deze tandenborstel over een timer, die na twee minuten afgaat. Zo poets je altijd net zo lang als de tandarts aanbeveelt. Dat is goed voor je gebit, want die twee minuten is precies de tijd die fluoride nodig heeft om op je tandglazuur in te werken. Om te zorgen dat je je gebit gelijkmatig poetst, krijg je ook elke dertig seconden een signaaltje. Op die manier weet je wanneer je een ander stuk van je gebit moet gaan poetsen, zodat je alles ongeveer evenveel hebt gepoetst.

  Standen en voorkeuren

  De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 helpt dus om je gebit op een efficiënte en krachtige, maar ook zachte manier te reinigen. Vind je de trillingen nog steeds te hard? Geen probleem. Je kunt de intensiteit namelijk zelf aanpassen, en hebt daarbij keuze uit maar liefst drie verschillende standen. Maar dat is nog niet alles. Je kunt de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 namelijk ook helemaal aanpassen naar wat jij het liefste wilt. Deze tandenborstel beschikt namelijk over maar liefst drie verschillende poetsstanden:

  1. Dit is de stand om dagelijks je gebit grondig mee te reinigen.
  2. Deze stand maakt je tanden ietsje witter. Vaak lijken je tanden namelijk minder wit dan ze eigenlijk zijn, doordat er een laagje aanslag op zit. Deze aanslag wordt meestal veroorzaakt door koffie, thee, rode wijn of tabak. De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 verwijdert deze aanslag, zodat je tanden hun natuurlijke witheid weer terugkrijgen.
  3. Deep Clean. Deze stand is speciaal voor moeilijke plekken in je gebit en reinigt extra grondig. Dit programma duurt dan ook drie minuten en geen twee.

  Het mooie van de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 is dat je heel makkelijk tussen deze standen kunt wisselen. De hele tandenborstel werkt met slechts drie knoppen (eentje om hem mee aan en uit te zetten, eentje om de sterkte te bepalen en eentje om van poetsstand te wisselen), waardoor hij erg makkelijk in het gebruik is.

  Accessoires van de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12

  Naast de al genoemde Adaptive Clean Opzetborstel, krijg je bij de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 ook een InterCare Opzetborstel. Deze opzetborstel heeft extra lange, dicht op elkaar geïmplanteerde borstelharen, zodat plak die tussen je tanden of op moeilijk bereikbare plekken zit gemakkelijker wordt verwijderd. Dit zorgt ervoor dat moeilijke plekken in je gebit nooit meer een probleem vormen. De InterCare Opzetborstel is dus een mooie aanvulling op de Adaptive Clean Opzetborstel.

  Verder zitten in de verpakking van de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 een compacte reisoplader en een handig reisetui. Daardoor kunt u deze tandenborstel gemakkelijk meenemen op vakantie, om ook in het buitenland goed te kunnen poetsen. Een groot voordeel van deze tandenborstel is trouwens ook de batterij. Deze gaat namelijk maar liefst drie weken mee na elke oplaadbeurt. De sterkte van de tandenborstel neemt bovendien niet af als de batterij leeg raakt. Dankzij het lampje in de display kunt u de batterijstatus altijd goed in de gaten houden. En opladen duurt maar een paar uur.

  Sterke en toch zachte reiniging van je gebit

  De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 is al met al een bijzondere elektrische tandenborstel. Dankzij de sonische technologie verwijdert deze tandenborstel tien keer meer plak dan een gewone handtandenborstel, terwijl de druksensor intussen je tandvlees beschermt. Dankzij de adaptieve reinigingstechnologie en de Adaptive Clean Opzetborstel die de contouren van je gebit volgt, bereikt deze tandenborstel vier keer meer oppervlak en wordt elk plekje van je gebit grondig, maar toch zacht gereinigd. En dankzij de timer poets je je gebit gelijkmatig, en altijd lang genoeg. Bovendien kun je de intensiteit en poetsstanden precies aanpassen naar wat jij wilt, en is deze tandenborstel makkelijk in het gebruik dankzij de lange accuduur, de extra InterCare Opzetborstel en het fijne reisetui. Wat dat betreft is het geen wonder dat deze tandenborstel zo goed wordt beoordeeld. Het enige serieuze nadeel zou dus de prijs van de opzetborstels zijn, maar ja, als je die voor een scherpe prijs op Tandonline kunt bestellen is dat natuurlijk ook niet zo’n probleem meer.

1 2