085-4014642

Voor een professionele mondverzorging   

Wat is nu precies het verschil tussen interprox plus en interprox regular?

Interprox ragers zijn er in verschillende soorten en maten, zodat ze voor elk gebit geschikt zijn. Om de juiste maat te bepalen, is het aan te raden contact op te nemen met uw tandarts of mondhygiënist. Maar welke soort rager hoort bij welke interdentale ruimten?

INTERPROX PREMIUM MATEN

De ragers van Interprox Primium zijn geschikt voor het reinigen van interdentale ruimten voor in de mond, dus tussen de voortanden. Ze hebben een gebruiksvriendelijk handvat. Het ijzerdraadje is met plastic gecoat, om beschadiging te voorkomen. De borstelhaartjes zijn tweekleurig, zodat zowel bloed als tandplak goed te zien is. Door het gepatenteerde design gaan de ragers lang mee. Voor de interdentale ruimten verder achter in de mond, kunt u gebruik maken van Interprox Plus of Interprox Access.

RagerDraaddikte (MM)Borsteldikte (MM)
Interprox Premium Nano - roze0.6 mm1.9 mm
Interprox Premium Super Micro - oranje0.7 mm2 mm
Interprox Premium Micro - groen0.9 mm2.4 mm
Interprox Premium Mini Conisch – rood1.0 mm2 - 4 mm
Interprox Premium Mini - geel1.1 mm3 mm
Interprox Premium Conisch – blauw1.3 mm3.5 - 6 mm
Interprox Premium Cylindrical -lichtblauw1.3 mm3.5 mm
Interprox Premium Maxi – paars2.2 mm6 mm

INTERPROX PLUS

Bij de ragers van Interprox Plus is het ragertje in een hoek van negentig graden gebogen. Dit zorgt ervoor dat u makkelijk bij de interdentale ruimten tussen de hoektanden en de kiezen kunt komen. De ragers van Interprox Plus hebben, net als die van Interprox Regular, een praktisch handvat. Het ijzerdraadje is met plastic gecoat, om beschadiging tijdens het reinigen te voorkomen. De borstelhaartjes zijn tweekleurig, zodat zowel bloed als tandplak goed te zien is. Door het gepatenteerde design gaan de ragers lang mee.

RagerDraaddikte (MM)Borsteldikte (MM)
Interprox Plus Nano - roze0.6 mm1.9 mm
Interprox Plus Super Micro - oranje0.7 mm2 mm
Interprox Plus Micro - groen0.9 mm2,4 mm
Interprox Plus Mini - geel1.1 mm3 mm
Interprox Plus Mini Conisch – rood1.0 mm2 – 4 mm
Interprox Plus Conisch – blauw1.3 mm3 – 5 mm
Interprox Plus Maxi – paars2.1 mm4.2-5.7 mm
Interprox Plus X Maxi – grijs2.4 mm4.5 – 9 mm
Interprox Plus XX Maxi – zwart2.7 mm6 mm – 11 mm

INTERPROX ACCESS

Een derde soort is Interprox Access. Deze ragers zijn bedoeld om de ruimten helemaal achterin de mond te reinigen, dus de achterste hoektanden en kiezen. Daarom is het borsteltje in een hoek gebogen, net als bij de ragers van Interprox Plus. Het ijzerdraadje is met plastic gecoat, om beschadiging te voorkomen. De borstelhaartjes zijn tweekleurig, zodat zowel bloed als tandplak goed te zien is. Door het gepatenteerde design gaan de ragers lang mee. De ragers van Interprox Access hebben een gebruiksvriendelijk handvat, wat extra lang is zodat u makkelijk bij de achterste interdentale ruimten komt.

WAT DE TANDARTS ZEGT…

Interprox-ragers worden wereldwijd aanbevolen door tandartsen en mondhygiënisten, omdat de grote variatie in maten en vormen de ragers voor elk gebit geschikt maakt. Het is aan te raden dagelijks ragers te gebruiken, zodat tandvleesproblemen voorkomen kunnen worden.

Tandarts Ton Wirtz beveelt dan ook Interprox-ragers aan:
“Onze mondhygiënisten zien duidelijke verbetering van de mondgezondheid. Deze rager heeft mijn persoonlijke voorkeur mede door de effectiviteit, hanteerbaarheid en prijs-kwaliteit verhouding.”